Judecătorul CCR a publicat miercuri două postări pe Facebook în care vrea să lămurească un subiect ce a fost speculat în legătură cu rochia purtată de ea, în luna iunie, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, cu ocazia reînnoirii componenţei Curţii Constituţionale cu trei judecători.
‘Repostez pentru că şi oameni care păreau serioşi par a se învârti în jurul acestui non subiect. Să lămuresc şi eu un subiect care a fost atât de speculat: de regulă, la ceremoniile oficiale de la Cotroceni, când noii judecători depun jurământul, judecătorii CCR sunt în robă. Când am depus eu jurământul, toţi ceilalţi judecători erau în robă, cu excepţia celor care depuneau jurământul. Aşa ni s-a comunicat şi nouă. Am aflat că nu era vorba de robă atunci când am ajuns la Cotroceni. Pentru cei care mă mai consideră sau m-au considerat mult timp ‘soţie de ambasador’. Cine îşi poate imagina că o soţie de ambasador, obişnuită cu ‘dress-code’ la Haga, New York, Bruxelles etc, l-ar putea încălca? Şi pentru jurnaliştii care nu mai ştiu ce să mai ‘investigheze’ adică să inventeze la adresa mea.. le dau un hint. Am fost, împreună cu soţul, pe pagina de style la New York Times’, scrie Iulia Motoc pe site-ul de socializare.
Ea menţionează că, în 2004, a fost fotografiată, împreună cu soţul său, la o expoziţie de artă bizantină la MET în New York, iar fotografia a apărut în New York Times, la ‘pagina de style’, împreună cu cea a lui Kofi Annan şi a soţiei acestuia.
‘Pentru ‘jurnaliştii de investigaţii’ care mi-au consacrat zeci de articole mincinoase şi eronate juridic până acum… care mă sună după 10 seara sau îmi trimit mesaje pe care nu le pot reproduce aici, am mai spus le dau un hint: în 2004 am fost fotografiată împreună cu soţul meu la o expoziţie de artă bizantină la MET în New York. Fotografia a apărut în New York Times la pagina de style împreună cu cea a lui Kofi Annan şi a soţiei. Întrebare: în aceste condiţii mai pot fi judecător CCR?’, mai scrie Iulia Motoc pe Facebook.