El n-a dorit să declare presei pentru ce a fost chemat la DIICOT. „Întrebaţi-mă de cupă (Cupa României — n.r.) dacă vreţi”, a spus Mureşan. Tot joi a fost audiat, timp de o oră i jumătate, omul de afaceri Arpad Paszkany.
La intrarea în sediul DIICOT, acesta a declarat presei că nu ştie pentru ce a fost chemat, iar la ieşirea de la audieri a susţinut că nu poate să spună ce a vorbit cu procurorii.
Surse judiciare au declarat că Arpad Paszkany are calitatea de suspect, urmând fie audiat şi în zilele următoare, scrie Agerpres.
Procurorii DIICOT au efectuat joi dimineaţă 20 de percheziţii imobiliare la Bucureşti şi Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 şi la oamenii de afaceri Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan.
Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în formă continuată.
Conform procurorilor, perioada infracţională este 2008 — 2011, iar percheziţiile au avut loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administraţie, contabili şi cenzori.
Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societăţii care deţine clubul de fotbal, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.
Faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seychelles) care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de club provenind din cesiuni de creanţă suspecte. Faptele ar fi fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.
Cercetările privind infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproape 8,5 milioane euro, au explicat sursele citate.