Ivermectina, prezentată drept antidotul COVID-19, are efecte cancericene. Avertismentul medicilor veterinari: „Omoară paraziţii, nu viruşii”

Stocurile de Ivermectină, medicamentul de uz veterinar despre care s-a spus c-ar avea efecte miraculoase în tratarea COVID-19, au fost epuizate în farmacii. În consecinţă, mai mulţi medici veterinari au avertizat că antiparazitarul destinat strict animalelor poate duce la apariţia cancerului. Mai mult, medicamentul a fost interzis pentru uzul uman din aprilie 2020.
Razvan Mihalascu
26 ian. 2021, 10:53
Ivermectina, prezentată drept antidotul COVID-19, are efecte cancericene. Avertismentul medicilor veterinari:

Ivermectina are efecte cancericene, după cum au explicat mai mulţi medici veterinari, care s-au arătat revoltaţi de faptul că stocurile pentru acest medicament destinat strict animalelor au fost epuizate în farmacii.

Ivermectina are efecte cancericene. Explicaţiile medicilor veterinari despre cât de periculoasă poate fi substanţa

Medicul veterinar Ovidiu Roşu a dat explicaţii despre Ivermectină, după ce s-a vehiculat că acest medicament de uz veterinar ar avea un „efect extraordinar” în lupta cu noul coronavirus.

„Deşi cred cu tărie că medicii veterinari ştiu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenţei mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiaţi cu întrebări absurde şi total neetice şi ilegale despre funcţionarea produselor destinate animalelor la oameni şi să nu ne mai epuizaţi stocurile de ivermectină, destinate animalelor, pentru consum propriu!!!

Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveţi doctorii voştri şi la ei TREBUIE să vă duceţi să-i consultaţi! Noi ăştia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgaţi la zdup dacă v-am face pe plac.

PS. La fel şi viceversa. Să nu vă pună naiba doctorilor de oameni să credeţi vreo secundă că aţi fi îndreptăţiţi să faceţi orice medical la animale doar că sunteţi doftori”, a scris medicul veterinar Ovidiu Roşu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ivermectina, desfiinţată de medici. Medicamentul a fost recomandat de Gigi Becali pentru Covid

De altfel, medicul veterinar a precizat la RFI că există studii clinice privind efectul Ivermectinei  ca viral și potențial inhibitor al multiplicării SARS COV 2. Ovidiu Roşu a subliniat că, deocamdată, este vorba doar despre un studiu. De asemenea, el a mai precizat că Ministerul Sănătăţii ar trebui să intervină pentru a evita situaţiile în care automedicaţia poate fi periculoasă.

Medic veterinar, despre Ivermectina în tratarea COVID-19. „Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire”

De asemenea, medicul veterinar Petru Antonio Mureşan a scris un mesaj dur la adresa celor care promovează Ivermectina. El a explicat că studiile referitoare la acest medicament ridică semne de întrebare chiar şi în cazul animalelor.

„Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivacciniştii şi alţi atoateştiutori de pe paginile de socializare promovează această substanţă ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esenţiale pentru toţi cunoscuţii care îmi citesc postările.

În primul rând să vă zic că iniţial şi eu am fost antivaccinare, pentru că nu aveam suficiente informaţii şi nu mi-a plăcut ideea cu obligativitatea vaccinării! Acum, după ce am studiat, citit şi documentat puternic în ultimele 30 de zile, atât de pe surse oficiale cât şi fanteziste, pot spune cu certitudine că mă voi vaccina. Pentru că, deşi există riscuri pe termen mediu şi lung, nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului, aceste riscuri sunt MULT mai mici decât riscul de a contacta virusul şi a face o formă gravă, chiar letală de boală”, a explicat medicul Mureşan.

Ce este Ivermectina

„Şi acum să lămuresc cu IVERMECTINA. Este o substanţă activă descoperită în 1975 şi aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziţilor interni (generic – viermi), cu excepţia Fasciolei (viermele de gălbează) şi paraziţilor externi: pureci, căpuşe, păduchi şi râie. Există se pare şi un produs de uz uman – Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs.

Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA! Chiar dacă această substanţă are şi un efect imunostimulator, la animalele tratate este pur şi simplu un antiparazitar, deci NU omoară viruşii (virusurile).

În plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de aşteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv (de obicei mai mari de 30 de zile). Pentru că s-a constatat că deşi foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism.

Iată de ce, dragi prieteni şi cunoscuţi, NU vă trataţi după zvonuri şi surse. Singura cale sigură de a evita infecţia cu Covid-19 rămâne vaccinarea!”, a mai precizat Petru Antonio Mureşan, medic veterinar în Cluj, conform Adevărul.

Ivermectina este interzisă pentru uzul uman din aprilie 2020

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor a făcut precizări după ce în spaţiul public şi pe reţelele de socializare au apărut informaţii potrivit cărora ivermectina, un produs antiparazitar pentru animale, ar fi eficient pentru COVID – 19.

„În România pot fi comercializate doar produse medicinale veterinare autorizate pentru comercializare de către Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar (ICPBMV) din subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sau care sunt autorizate prin procedură centralizată în baza Regulamentului (CE) nr. 726/2004;

Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare sunt înscrise în Nomenclatorul produselor medicinale veterinare autorizate în România, publicat pe site-ul ICPBMV: http://www.icbmv.ro/ro/nomenclator-produse;

TOATE PRODUSELE MEDICINALE VETERINARE, INCLUSIV CELE CARE CONŢIN IVERMECTINĂ, SUNT AUTORIZATE NUMAI PENTRU UTILIZAREA LA ANIMALE.

PRODUSELE CE CONŢIN SUBSTANŢA ACTIVĂ IVERMECTINĂ SUNT UTILIZATE NUMAI IN TRATAMENTUL BOLILOR PARAZITARE LA ANIMALE, CONFORM INDICAŢIILOR DIN PROSPECT.

Comercializarea produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină se realizează numai prin farmacii veterinare şi depozite farmaceutice veterinare autorizate sanitar veterinar, conform prevederilor legale în vigoare;

Produsele medicinale veterinare care conțin ivermectină sunt comercializate cu ridicata numai de către distribuitori autorizaţi şi numai pe bază de notă de comandă vizată de medicul veterinar;

Comercializarea cu amănuntul a produselor medicinale veterinare ce conţin ivermectină se realizează numai prin farmacii veterinare autorizate sanitar-veterinar şi numai pe bază de prescripţie medicală;

Conform prevederilor legale specifice în vigoare, depozitele farmaceutice veterinare şi farmaciile veterinare sunt obligate să deţină evidenţe/înregistrări privind notele de comandă/prescripţiile medicale pe baza cărora au fost comercializate produsele medicinale veterinare, inclusiv a celor care conţin ivermectină.

Prescrierea produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină se efectuează de către medicii veterinari de liberă practică din unităţile în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medical-veterinară, înregistrate în Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, conform legislaţiei în vigoare şi de către medicii veterinari care îşi desfăşoară activitatea în cadrul clinicilor veterinare universitare.

Produsele veterinare medicinale care conţin ivermectină sunt prescrise numai după examinarea clinică a animalului de către medicul veterinar;

Justificarea utilizării produselor medicinale veterinare la animale se realizează pe baza registrului de consultaţii şi tratamente al unităţii de asistenţă medical-veterinară;

Proprietarii ori deţinătorii de animale pot achiziţiona produse medicinale veterinare care conţin ivermectină numai pe bază de prescripţie medicală şi pot administra aceste produse animalelor numai sub supravegherea medicului veterinar.

In acest context, subliniem că produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale, iar achiziţionarea acestora este posibilă numai pe bază de notă de comandă/prescripţie medicală, conform prevederilor legale specifice în vigoare.

Respectarea prevederilor legale privind circulaţia pe teritoriul României a produselor medicinale veterinare inclusiv a celor care conţin ivermectină, se verifică de către reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu atribuţii de control oficial”, a anunţat ANSVSA într-un comunicat, în aprilie 2020.

Medicul român Ion Alexie a vorbit despre ivermectină, medicamentul care poate înlocui vaccinul anti-COVID. Infecţionistul a explicat că acest medicament se foloseşte în toată lumea pe motiv că are „efecte secundare minime”.

Medicul român care l-a tratat pe Michael Jackson a explicat că medicamentul care poate înlocui vaccinul anti-COVID este folosit deja în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în Statele Unite.

Citeşte şi: Medicamentul care poate înlocui vaccinul anti-COVID. Medicul Ion Alexie din Las Vegas: „Are efecte secundare minime”

 

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Unde trebuie să pui litiera pisicii. Acesta este locul cel mai potrivit, se va simți în deplină siguranță
Capital.ro
Fericire pentru Elena Udrea. Vestea minunată primită direct în închisoare. Alexandrov i-a confirmat totul
Playtech.ro
Care este cel mai periculos animal din România. Este total surprinzator
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum ar arăta lumea după ce China ar cuceri Taiwanul. America umilită, Beijing impune o nouă ordine mondială
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Negreala și arsura de pe ceaun dispar rapid: Soluția perfectă
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marea actriță a părăsit această lume. A fost o legendă, iubită de toți românii. Familia a anunțat decesul
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Vin banii de la stat pentru pensionari! Cine primește sumele pe cardul de energie în 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este primarul care folosește un stilou cu cerneală verde, așa cum făcea Florian Coldea, pentru a semna acte oficiale