Jaf de 40.000 de lei în doar o săptămână. Tânărul în vârstă de 28 de ani a fost surprins de camerele de supraveghere a firmei la care era angajat în timp ce fura din coletele pe care urma să le livreze oamenilor.
Imaginile respective au fost văzute de superiorii săi care l-au reclamat la poliție, iar în cursul zilei de miercuri acesta a fost reținut pentru 24 de ore pentru furt în formă continuă.
Potrivit oamenilor legii, bărbatul a furat într-o săptămână din 16 colete, iar bunurile furate au fost estimate la aproximativ 40.000 de lei.
„În seara zilei de 22 februarie, polițiștii au fost sesizați de o femeie, din municipiul Craiova, reprezentant al unei societăți comerciale cu specific activități poștale și de curierat, cu privire la faptul că, un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Craiova, angajat al societății, ar fi sustras mai multe bunuri. În fapt, acesta este bănuit că în perioada 14-22 februarie, ar fi sustras mai multe bunuri aflate în coletele pe care le gestiona, bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.
Oamenii legii au reușit să recupereze 70% din bunurile sustrase de angajatul firmei de curierat care urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Mai multe bancomate din întreaga țară au fost atacate de escroci, după ce aceștia s-au specializat în modalități noi de operare cunoscute drept „Furculița” și „Pisicuța”
Escroci specializați în metode care le dau acces direct la banii retrași de la ATM-uri au pus la punct mai multe bancomate din țară. Au fost semnalate mai multe cazuri în județul Iași, unde hoții s-au specializat în modalitățile de operare „Furculița” și „Pisicuța”.
Într-un rechizitoriu întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași a fost explicată metoda „Furculița”. Astfel, infractorii introduc un dispozitiv artizanal tip furculiță în fanta de eliberare a banilor, fiind forțată cu un obiect ascuțit.
Dispozitivul reține prin agățare sumele retrase pe care clienții le solicitau. Oamenii dădeau vina pe o problemă tehnică a ATM-ului, iar în timp ce sesizau problema la bancă, escrocii preluau banii și plecau.
Patru tineri au reușit să sustragă 1.800 de lei din bancomate folosind această metodă. În timpul anchetei au recunoscut faptele.
Metoda a doua, numită de anchetatori „Pisicuța”, constă în montarea unui aparat ce clonează cardurile și reține PIN-urile, pe ATM. Datele clonate erau trimise unor persoane din SUA, Nicaragua, Republica Dominicană sau Indonezia, iar aceștia se ocupau de efectuarea tranzacțiilor.