900 de hectare de pădure au fost defrişate, alte 1.600 au fost distruse în Argeş. Tot lemnul furat înaseamnă peste 200.000 de metri cubi. Cifrele sunt ameţitoaere: practic, şase mii de camioane au cărat lemnul furat, potrivit România TV.
„Problema este că toată această masă lemnoasă a trecut prin zona această de control şi au închis ochii cu toţii, începând de la angajaţi şi terminând probabil şi cu unele organe de control”, a declarat Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri.
Valoarea lemnului furat in Argeş se ridică la 63 de milioane de lei. Defrişările masive au afectat barajele şi cursurile de apă, iar resturile de copaci fac imposibilă reîmpădurirea. Responsabili pentru situaţie sunt în primul rând, inspectorii silvici, acuzaţi că n-au făcut nimic pentru a opri dezastrul.
Problema e că şi cand intervin, pădurarii îşi riscă viaţa. În urma cu cateva zile, in Suceava, un inspector silvic a fost atacat cu toporul de hoţii de lemne. Două persoane au fost arestate preventiv după scandalul din Suceava