Jandarmii bătăuşi din Gorj au fost eliberaţi

Cei patru jandarmi gorjeni reţinuţi pentru agresarea fizică a unui bărbat au fost puşi în libertate, marţi seară, după ce propunerea de arestare preventivă a unuia dintre ei a fost respinsă de către Judecătoria Târgu Cărbuneşti.
Romania TV
20 mart. 2012, 18:00
Jandarmii bătăuşi din Gorj au fost eliberaţi

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, procuror Ramona Venczel, procurorul de caz a dispus, marţi, ca trei dintre cei patru să fie cercetaţi în stare de libertate şi doar pentru unul dintre ei să fie solicitat mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Subofiţerul Ion Surugiu a fost prezentat la instanţă în stare de reţinere, dar propunerea formulată de reprezentantul Parchetului a fost respinsă, Venczel menţionând că miercuri va fi luată o decizie în privinţa declarării unui eventual recurs la verdictul respectiv.

În acest dosar sunt anchetate cinci persoane, pe lângă cei patru jandarmi fiind pus sub acuzare, pentru vătămare corporală, şi ofiţerul care îi avea în subordine pe aceştia, acesta fiind singurul care nu a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore.

Subofiţerul Ion Surugiu este proprietarul autoturismului şi, totodată, şoferul maşinii cu care cei cinci jandarmi se deplasau duminică seară de la Târgu Jiu spre localitatea Bărbăteşti, unde urmau să păzească nişte conducte de petrol. Aceştia au fost acuzaţi de către un bărbat, Daniel Puiu, că l-au bătut după ce au oprit brusc maşina în faţa autoturismului condus de către soţia sa, femeia fiind acuzată de către jandarmi că mergea prea încet, iar ei se grăbeau.

Jandarmii erau îmbrăcaţi în civil în momentul producerii incidentului.

Puiu a declarat pentru Mediafax că a coborât la jandarmi să îi întrebe de ce i-au blocat drumul, el mai având de mers 200 de metri până la domiciliu, şi pentru a le explica faptul că soţia sa nu putea conduce mai repede întrucât în faţă avea un biciclist pe care nu-l putea depăşi într-o curbă în care marcajul rutier era linie continuă.

Bărbatul afirmă că jandarmii l-au luat la bătaie, în urma agresiunii el ajungând la Spitalul Târgu Cărbuneşti, unde medicii i-au tratat rănile şi i-au pus un picior în ghips. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, iar luni a fost internat la o clinică de specialitate din Craiova pentru investigaţii suplimentare la cap.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, căpitanul Alin Ivan, a precizat, marţi că, în perioada de 24 de ore în care au fost reţinuţi, cei patru subofiţeri au fost suspendaţi din funcţie, ei urmând însă să revină de miercuri la locurile lor de muncă.

„Există o planificare în vigoare cu misiunile în curs şi atâta timp cât ei sunt cercetaţi în stare de libertate pentru fapte care nu au legătură cu activitatea lor militară trebuie să revină la programul anterior. Miercuri, sunt aşteptaţi la sediul unităţii şi vor merge la locurile de muncă. Faptele pentru care sunt cercetaţi s-au petrecut în afara orelor de program. Dacă s-ar fi întâmplat în timpul serviciului, ancheta ar fi fost coordonată de un procuror militar”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Conform lui Ivan, şi jandarmul care conducea autoturismul, Ion Surugiu, a depus plângere la Poliţie împotriva bărbatului care se consideră agresat.

„Colegul nostru are certificat medico-legal pentru că ar fi suferit câteva escoriaţii după ce a fost lovit de bărbatul care a reclamat incidentul. De asemenea, colegul nostru a reclamat şi faptul că persoana respectivă i-a lovit autoturismul cu picioarele, fapt care a generat incidentul care face obiectul acestei anchete”, a mai afirmat Ivan.

Toţi cei cinci jandarmi implicaţi în acest scandal au vârste cuprinse între 30 şi 35 de ani şi lucrează în cadrul IJJ Gorj de cel puţin zece ani, niciunul nemaifiind implicat până acum în anchete penale.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!