Oficialul ungar a precizat că gruparea jihadistă a menționat Ungaria ca posibilă țintă și că executivul de la Budapesta tratează foarte serios această amenințare.
”Guvernul ungar are o responsabilitate ridicată de garantare a securității pentru toți cetățenii ungari. Guvernul ia amenințarea în serios și nu o subestimează”, a spus Janos Lazar, care a adăugat că în acest scop autoritățile ungare depun toate eforturile posibile.
El a arătat că unul dintre cei doi cetățeni ungari răniți în atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie și soldate cu 32 de morți și 340 de răniți, membru al Reprezentanței permanente a Ungariei pe lângă Uniunea Europeană, nu se mai află în terapie intensivă.
Noul plan de acțiune antiteroristă propus de guvernul de la Budapesta va fi analizat vineri de cele cinci partide parlamentare ungare. În virtutea noilor măsuri, poliția ungară va dispune de mijloace adecvate pentru prevenirea și investigarea actelor teroriste. Referitor la acest aspect, Janos Lazar și-a exprimat speranța că opoziția ungară va susține planul de acțiune propus de guvernul Orban.
Citeşte şi Zeci de susţinători ai organizaţiei teroriste Stat Islamic au fost arestaţi la Moscova