Japonezii, cei mai sănătoşi oameni din lume

Japonia conduce într-un clasament al ţărilor cu populaţia cea mai sănătoasă din lume, conform rezultatelor unui amplu studiu internaţional asupra sănătăţii şi îmbolnăvirilor, care a inclus 187 state de pe mapamond, conform publicaţiei medicale The Lancet, care evidenţiază că efectuarea studiului a beneficiat de suportul financiar al Fundaţiei Bill&Melinda Gates.
Romania TV
19 dec. 2012, 11:44
Japonezii, cei mai sănătoşi oameni din lume

Autorii studiului au luat în considerare rata mortalităţii, incidenţa îmbolnăvirilor pentru fiecare categorie de vârstă, evaluând separat bărbaţii şi femeile. Japonia s-a situat pe primul loc în ambele diviziuni, atât în ceea ce priveşte sănătatea bărbaţilor, cât şi cea a femeilor, scrie Agerpres.

Astfel, la categoria sănătate masculină, în primele zece ţări au intrat Japonia (1), Singapore (2), Elveţia (3), Spania (4), Italia (5), Australia (6), Canada (7), Andora (8), Israel (9) şi Coreea de Sud (10).

La sănătate feminină, top zece arată în felul următor: Japonia (1), Coreea de Sud (2), Spania (3), Singapore (4), Taiwan (5), Elveţia (6), Andora (7), Italia (8), Australia (9) şi Franţa (10).

Una dintre tendinţele majore ale zilelor noastre indentificată de experţi este creşterea speranţei de viaţă a persoanelor cu boli grave. Printre principalele handicapuri prevalează afecţiunile mintale şi devierile de comportament, boli ale sistemului musculo-scheletic şi boli endocrine, mai ales diabetul.

După cum a declarat unul din autorii studiului, profesorul Christopher Murray, de la Universitatea din Washington, ‘trecem într-o lume în care problema dominantă, spre deosebire de moartea prematură, devine populaţia cu handicap’.

Potrivit aceluiaşi studiu, speranţa de viaţă în ultimii 40 de ani a crescut în toate regiunile lumii, inclusiv în cele mai sărace, adică unde se înregistrează cea mai ridicată incidenţă de HIV, TBC şi malarie.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!