”Cred că Uniunii Europene îi este mai bine cu Marea Britanie în componența sa și că Marii Britanii îi este mai bine în cadrul UE. Și mai cred că domeniile cheie le putem rezolva mult mai bine acționând împreună decât fiecare pe cont propriu”, afirmă Juncker în cotidianul britanic.
Premierul britanic David Cameron a afirmat că îi va trimite Bruxellesului la începutul lunii următoare o listă cu reformele pe care vrea ca UE să le întreprindă înainte ca el să le recomande alegătorilor să susțină în continuare apartenența țării la blocul comunitar în cadrul unui referendum pe care-l va convoca în următorii doi ani.
Citeşte şi Obama îndeamnă Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană
Juncker, fost premier al Luxemburgului a cărui numire la șefia Comisiei Europene Cameron a încercat s-o blocheze anul trecut, a afirmat că a promis ”un acord corect pentru Marea Britanie” și că va acționa ”cu pragmatism” în cursul renegocierii.
Invocând ritmul lent al economiei și criza datoriei grecești, atacurile islamiste în Europa, migrația și insecuritatea din regiunile din apropiere, Juncker a declarat: ”În aceste mari probleme, cred că națiunile europene trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluții comune”.