Job-ul de vis pentru tinerii români! Câți bani poți să bagi în buzunar la final de lună dacă ești bonă de animale

În ultimii ani, în România, un nou loc de muncă s-a popularizat în rândul tinerilor. Cei mai mulți sunt atrași de faptul că se pot câștiga bani destul de ușor. Iată ce sumă ai putea să bagi în buzunar la finalul lunii dacă decizi să fii bonă de animale.
Filip Stan
17 mai 2024, 12:21
Job-ul de vis pentru tinerii români! Câți bani poți să bagi în buzunar la final de lună dacă ești bonă de animale
Job-ul de vis pentru tinerii români! Câți bani poți să bagi în buzunar la final de lună dacă ești bonă de animale

Probabil că pentru majoritatea românilor acest job a rămas la nivelul de „basm din filmele amiericane”. În realitate, pe piața muncii acesta s-a răspândit rapid, iar cei care îl practică ajung să câștige bănuți frumoși. O tânără de 25 de ani din Iași își câștigă existența ca „bonă” pentru animale de companie, un domeniu în care activează de șapte ani. Acesta este unul dintre cele mai neobișnuite joburi din România, iar veniturile pe care reușește să le obțină sunt considerabile.

Cu șapte ani în urmă, Diana Humă, acum în vârstă de 25 de ani, s-a înscris pe o platformă online destinată bonelor pentru pisici și câini. Pe atunci, era studentă la Medicină Veterinară la Universitatea de Științele Vieții din Iași și a ales acest job pentru a se susține financiar.

Citește și: Câți bani câștigă o bonă internă în Pipera în 2024?! Salariul pornește de la 1.200 de euro net! “Să fie nefumătoare și ar fi perfect să aibă și permis de conducere!”

În prezent, Diana nu își imaginează viața fără a se ocupa de animale. În timpul săptămânii, ea lucrează într-o corporație, iar în timpul liber își dedică energia îngrijirii animalelor.

Acest job devine tot mai popular printre tinerii din România, atrași de posibilitatea de a câștiga bani relativ ușor. O bonă pentru animale poate câștiga între 30 și 150 de lei pe zi. De exemplu, Diana se deplasează la domiciliile proprietarilor din Iași care pleacă în vacanță pentru a avea grijă de animalele lor.

Diana hrănește animalele, se joacă cu ele și le oferă îngrijire specială, dacă este necesar, datorită pregătirii sale în Medicină Veterinară, terminată anul trecut la Universitatea de Științele Vieții din Iași. Deși ar fi putut alege o carieră în domeniul medical veterinar, Diana a preferat să lucreze într-o corporație, păstrând însă îngrijirea animalelor ca pasiune principală în timpul liber.

Job-ul de vis pentru tinerii români! Câți bani poți să bagi în buzunar la final de lună dacă ești bonă de animale

„Iubirea și pasiunea pentru animale este prezentă încă de când eram mică. Îmi aduc aminte că orice animăluțe găseam pe stradă, le duceam mamei în speranța că mă va lăsa să le adopt pe toate. Dintotdeauna, mi-am dorit să fiu medic veterinar, dar nu credeam că voi avea tăria de a face asta. Asta s-a schimbat în momentul în care lângă bloc am găsit un câine în stare critică. Neavând mașină și posibilități, am postat cazul pe Facebook și am primit ajutorul câtorva persoane. Am mers la cabinet, unde medicii au început să-i acorde toate îngrijirile necesare.

Din păcate, povestea are un final trist, dar acea zi, acea întâmplare m-a făcut să realizez că sunt capabilă să rezist sub presiune, să mă concentrez în situații critice și să devin un medic veterinar bun și empatic. Astfel, după terminarea liceului, m-am înscris la Facultatea de Medicină Veterinară, fiind, de altfel, și singura mea opțiune. Dorința mea era să învăț să îmi pot ajuta, în primul rând, propriile animăluțe, dar și animăluțele de pe stradă, aflate în suferință. În primul an de facultate, am descoperit un site, unde te puteai înscrie, dacă doreai să oferi servicii de pet sitting, iar de acolo a început totul.

În anul 2023, am terminat facultatea, însă din anumite motive am ales să continui cu jobul pe care îl aveam deja într-o corporație. După ce termin munca, sunt bonă pentru animăluțe. Luna mai, de exemplu, a fost plină, fac asta cam 2-4 ore pe zi, să zicem”, a povestit Diana Humă, potrivit bzi.ro.

De-a lungul celor 7 ani de experiență din lumea pet sitting-ului, tânăra a îngrijit zeci de animale.Una dintre cele mai interesante experiențe ale acesteia a fost momentul în care a trebui să se mute pentru câteva zile în casa unui client, cât timp acesta se afla în vacanță. Câinele pe care îl avea în grijă era bătrân și avea nevoie de asistență permanentă.

„Am avut grijă de nenumărate pisici și căței, pentru unele am oferit și cazare, pentru altele vizite la domiciliu, am avut situații în care m-am mutat acasă la animăluț pentru a sta non-stop cu el, pentru a evita anxietatea de separare. M-a rugat proprietara dacă aș putea rămâne peste noapte cu cățelul, acesta fiind în vârstă, pentru a evita o suferință prea mare. Am o experiență deja de peste 7 ani, cu zeci de proprietari mulțumiți și peste 50 de animăluțe fericite.

În momentul de față, ofer doar vizite la domiciliu, iar prețul se calculează în funcție de nevoile animăluțelor, perioadă, locație, numărul de vizite pe zi, pornind de la 30 de lei/zi până la 150 de lei/zi. Consider că experiența medicală este un atu, pentru că astfel pot avea grijă și de animăluțe care au nevoie de tratamente sau atenție specială. Ofer aceste servicii în timpul liber și mereu e o plăcere, încerc să le ofer iubirea și atenția de care au nevoie pentru ca animăluțele să nu simtă prea mult lipsa stăpânilor. De menționat că lucrez și cu animăluțe agresive, reticente, mai puțin prietenoase cu oamenii străini, în limitele posibilității, bineînțeles”, a mai povestit tânăra Diana Humă.

Citește și: Cât a ajuns să coste o bonă filipineză în 2024. Plata se face cu ora sau lunar. Statul român vrea să aprobe „indemnizaţia de bunic”

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Stațiunea turistică modernă care a intrat în ofertele agențiilor de turism. Are plaje cu nisip fin, e liniștită, pitorească și are o mare varietate de restaurante
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea și Băsescu. Ce au făcut departe de ochii tuturor: I-a dat pe...
Playtech.ro
Cutremur în România, în urmă cu puţin timp! Panică în aceste oraşe
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Viscol în șase regiuni: Scoateți hainele groase, iarna revine în forță
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cod Rutier 2025. Echipament obligatoriu în orice mașină. Toți șoferii trebuie să îl aibă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Scad pensiile pentru sute de mii de pensionari! Instanța a decis. Lovitură pentru seniori
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns