Jobul care îți oferă un salariu de cel puțin 7.000 de lei pe lună. Sunt disponibile zeci de posturi în România

Românii nu trec prin cele mai fericite momente, mai ales din cauza traiului din ultimul an. Mulți încearcă să se reprofileze pentru a câștiga mai mulți bani, însă de multe ori nu știu la ce ușă să bată. Dacă nu știai, există un loc de muncă unde poți câștiga cel puțin 7.000 de lei!
Filip Stan
30 mai 2024, 08:48
Jobul care îți oferă un salariu de cel puțin 7.000 de lei pe lună. Sunt disponibile zeci de posturi în România

Românii sunt cunoscuți chiar și peste hotare pentru ambiția și perseverența lor la locul de muncă. În țara noastră, în momentul de față, una dintre marile îngrijorări ale oamenilor o reprezintă banii.

Te-ar putea interesa și Andrei Caramitru face iar valuri pe internet: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, află că există joburi unde poți lua salariu de cel puțin 7.000 de lei. Sectorul construcțiilor oferă românilor salarii la fel de mari ca cele din Occident.

Un muncitor ajunge foarte ușor la 7.000 de lei pe lună. Pentru cei ce nu știu, firmele de construcții din țara noastră oferă salarii la fel de bănoase ca cele din Vest.

Chiar și așa, ele se confruntă cu un deficit uriaș de muncitori. De exemplu, un diriginte de șantier câștigă peste 7.000 de lei.

Președintele Federaţiei Patronatelor din Construcţii crede că acum salariile din România le depășesc pe cele din Occident, dar cu toate acestea,  deficitul forței de muncă, mai ales al celei calificate, este unul destul de mare.

„Este un deficit foarte mare al fortei de munca, mai ales al forţei de muncă calificate. Se poate vedea acest lucru în salariile care se dau în România care de cele mai multe ori depăşesc salariile din Occident. Dacă discutăm de ingineri, de tehnicieni, salariile noastre sunt la cel putin acelasi nivel cu cele din Occident”, a declarat Cristian Erbaşu, Federaţia Patronatelor din Construcţii, conform Fanatik.ro.

În momentul de față, salariul minim net este de 3.200 de lei, cu 1.000 de lei mai mult față de salariul minim general pe țară.

Asta în timp ce salariul mediu este de 5.000 de lei.

Câștigă lunar peste 7.000 de lei diriginții de șantier, care au cele mai mari venituri din industrie, iar aceștia sunt urmați de inginerii instalați care au un venit de 6.000 de lei pe lună.

Soluția pentru salvarea sectorului construcțiilor

Însă, chiar dacă firmele de construcții oferă salarii destul de mari, lipsesc muncitorii calificați, iar un rol important în formarea lor îl au universitățile.

Digitalizarea este soluția care poate salva sectorul construcțiilor.

Pe lângă cele prezentate anterior, patronatele din construcții văd în digitalizare o posibilă rezolvare pentru deficitul de angajați din domeniu.

„Digitalizarea poate crea o productivitate mult mai mare cu un număr mai scăzut de oameni”, a mai spus Cristian Erbaşu.

În sprijinul firmelor de construcții, vin și universitățile care încearcă să suplinească prin digitalizare lipsa personalului calificat din acest sector.

Te-ar putea interesa și Tabel salarii în funcţie de vârstă. Verifică aici câţi lei ar trebui să câştigi acum

„De peste 10 ani, tot ce ţine de partea de proiectare se generază digital. Acum, Building Information Modeling duce din zona de proiectare, în zona de execuţie, mentenanţă şi post utilizare toate aceste instrumente digitale pe o platforma care e colaborativă, intre ingineri, arhitecti, ingineri de instalaţii. Noi am creat un program de master care se refera la digitalizare”, a declarat Radu Văcăreanu, rectorul UTCB.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?