Jocul Scrabble își schimbă regulile și prezintă o opțiune „fără punctaj”

Jocul Scrabble își schimbă regulile după 75 de ani. Producătorii vor să îi facă pe cei pasionați să joace mai mult, așa că jocul devine mai accesibil. Asta, după ce un studiu a arătat că 75% dintre jucători au fost nevoiți să verifice dacă anumite cuvinte sunt reale.
Filip Stan
11 apr. 2024, 16:51
Jocul Scrabble își schimbă regulile și prezintă o opțiune „fără punctaj”

Pentru prima dată în 75 de ani, Mattel face o schimbare majoră a iconicului joc de societate Scrabble și prezintă o opțiunea de joc „fără punctaj”. Noul joc a fost conceput pentru cei cu vârsta de opt ani și peste, fiind un joc de familie, care poate fi mai scurt decât jocul original.

Lansarea vine cu o versiune cu două fețe a celebrului joc de societate: o parte cu jocul original, pentru cei care doresc să rămână la versiunea tradițională, și, o parte cu o versiune mai puțin competitivă, pentru a atrage jucătorii din generația Z.

Partea inversă a jocului clasic, numită Scrabble Together, va include cărți de ajutor, va folosi un sistem de punctaj mai simplu, va fi mai rapid de jucat și le va permite pasionaților să joace în echipe.

Citește și: Cine este bunicuța Joy, de 94 de ani, care nu a călătorit niciodată, iar acum face înconjurul lumii alături de nepotul ei: „M-am bucurat de fiecare clipă”

Participanții  nu vor  concura pentru a obține cel mai mare punctaj prin plasarea pieselor în poziții strategice. În schimb, câștigătorul poate fi primul care va reuși să completeze 20 de provocări de tip „obiectiv”, cum ar fi „joacă un cuvânt din trei litere” sau „joacă un cuvânt care atinge marginea tabloului”.
De asemenea, aceștia pot folosi „cărți de ajutor” cu sugestii, deși un jucător pierde, dacă își folosește toate cărțile de ajutor, fără a reuși să atingă un obiectiv.

„Creatorii jocului Scrabble au descoperit că persoanele din Generația Z nu sunt atrase de natura competitivă a jocului Scrabble”, a declarat Gyles Brandreth, coprezentator al podcastului  Something Rhymes With Purple, pentru BBC Radio 4 Today.

„.Ei vor un joc în care să te poți bucura pur și simplu de limbă, de cuvinte, de a fi împreună și de a te distra creând cuvinte”, mai spune el.

Cum s-a luat decizia de schimbare a regulilor jocului

Decizia de a dezvălui o nouă variantă a jocului a venit după ce un studiu realizat de Scrabble a arătat că 75% dintre cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, au fost nevoiți să caute dacă anumite cuvinte sunt reale, în timp ce jucau jocul, conform New York Post.

Aproape jumătate dintre jucătorii de Scrabble au încercat, de asemenea, să inventeze cuvinte, potrivit unui sondaj efectuat pe 2.000 de adulți.

Cercetarea a mai arătat că o treime dintre britanici consideră  generația Baby Boomers e cea mai competitivă, fiind urmată de generația Millennials și apoi, de generația Z.

În plus, cercetarea făcută pe jocul Scrabble pune accent și pe importanța deconectării de la mediul online. Mai mult de jumătate dintre participanți au afirmat că jocurile de societate îi ajută să se relaxeze.

Citește și: Cum treci un test IQ din secolul trecut. Unde se ascund cei trei copii ai femeii din imagine?

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Invazie de alge pe litoralul românesc
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?