Pentru prima dată în 75 de ani, Mattel face o schimbare majoră a iconicului joc de societate Scrabble și prezintă o opțiunea de joc „fără punctaj”. Noul joc a fost conceput pentru cei cu vârsta de opt ani și peste, fiind un joc de familie, care poate fi mai scurt decât jocul original.
Lansarea vine cu o versiune cu două fețe a celebrului joc de societate: o parte cu jocul original, pentru cei care doresc să rămână la versiunea tradițională, și, o parte cu o versiune mai puțin competitivă, pentru a atrage jucătorii din generația Z.
Partea inversă a jocului clasic, numită Scrabble Together, va include cărți de ajutor, va folosi un sistem de punctaj mai simplu, va fi mai rapid de jucat și le va permite pasionaților să joace în echipe.
Participanții nu vor concura pentru a obține cel mai mare punctaj prin plasarea pieselor în poziții strategice. În schimb, câștigătorul poate fi primul care va reuși să completeze 20 de provocări de tip „obiectiv”, cum ar fi „joacă un cuvânt din trei litere” sau „joacă un cuvânt care atinge marginea tabloului”.
De asemenea, aceștia pot folosi „cărți de ajutor” cu sugestii, deși un jucător pierde, dacă își folosește toate cărțile de ajutor, fără a reuși să atingă un obiectiv.
„Creatorii jocului Scrabble au descoperit că persoanele din Generația Z nu sunt atrase de natura competitivă a jocului Scrabble”, a declarat Gyles Brandreth, coprezentator al podcastului Something Rhymes With Purple, pentru BBC Radio 4 Today.
„.Ei vor un joc în care să te poți bucura pur și simplu de limbă, de cuvinte, de a fi împreună și de a te distra creând cuvinte”, mai spune el.
Decizia de a dezvălui o nouă variantă a jocului a venit după ce un studiu realizat de Scrabble a arătat că 75% dintre cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, au fost nevoiți să caute dacă anumite cuvinte sunt reale, în timp ce jucau jocul, conform New York Post.
Aproape jumătate dintre jucătorii de Scrabble au încercat, de asemenea, să inventeze cuvinte, potrivit unui sondaj efectuat pe 2.000 de adulți.
Cercetarea a mai arătat că o treime dintre britanici consideră generația Baby Boomers e cea mai competitivă, fiind urmată de generația Millennials și apoi, de generația Z.
În plus, cercetarea făcută pe jocul Scrabble pune accent și pe importanța deconectării de la mediul online. Mai mult de jumătate dintre participanți au afirmat că jocurile de societate îi ajută să se relaxeze.