Jocul viral cu alune care a înnebunit Tik-Tok-ul şi Facebook-ul. Cum e posibil, te-ai prins?

Un "ţintar" din alune de pământ a devenit viral după ce un magician a reuşit să obţină prin mişcări repetate un nuăr constant de alune fără să le mănânce.
Alina Costache
02 apr. 2023, 06:49
Jocul viral cu alune care a înnebunit Tik-Tok-ul şi Facebook-ul. Cum e posibil, te-ai prins?

Jocul viral cu alune a strâns peste 1000 de aprecieri şi sute de comentarii în doar o singură zi de la postare pe Tik Tok şi alte mii de aprecieri pe Facebook şi Instagram. Cei mai mulţi au inutut explicaţia, dar au fost destui şi care au făcut glume legate de „bugetul statului” sau de bunurile puse „la comun”.

Tu ai prins mişcarea? Explicxaţia stă „după colţ”, urmăriţi imaginile:

 

 

Ce e Wordle, jocul  viral de pe Twitter. Cum se joacă

Nu este singurul joc interesant.  În ultima perioadă, mulți utilizatori de pe rețeaua de socializare Twitter s-au întrebat ce e Wordle, titlul care a devenit rapid viral. Imagini din joc au fost publicate pe numeroase platforme.
Utilizatorii Twitter au observat mai multe imagini cu pătrate colorate. Acestea fac parte din jocul Wordle, ce a devenit rapid viral pe rețelele de socializare. Deși e foarte folosit, titlul nu poate fi găsit pe magazinele digitale de aplicații, precum Google Play Store.

Potrivit Kotaku, Wordle e un joc zilnic în care utilizatorii trebuie să ghicească anumite cuvinte.

Aceștia au 6 încercări de a descoperi cuvântul zilnic. Fiecare dintre aceste încercări anunță jucătorul ce a greșit sau a nimerit când a încercat să ghicească acel cuvânt.

Literele sunt incluse în pătrate colorate. Atunci când un utilizator ghicește litera corectă și locația ei, pătratul respectiv devine verde. Literele corecte, dar cu locația greșită devin galbene. Atunci când utilizatorii nu ghicesc corect nici litera, nici unde se află în cuvânt, pătratele respective rămân gri.

Iluzie optică. Testul prin care îți evaluezi atenția la detalii. Găsește regina ascunsă în imagine – FOTO
Mulți utilizatori care au văzut pătrățelele colorate s-au întrebat ce e Wordle. După 6 încercări eșuate, jocul va oferi cuvântul. Dacă utilizatorul ghicește cuvântul, se poate lăuda pe Twitter cu reușita sa.
Potrivit Kotaku, Wordle a devenit atât de folosit pentru că e foarte simplu. În plus, e un mod facil de a promova platforma de socializare Twitter. Jocul oferă puzzle-uri zilnice, ceea ce previne inundarea contului unor utilizatori cu imagini din Wordle, ce e un joc foarte folosit în ultima perioadă.

În plus, acest sistem previne utilizatorii să joace prea multe runde în aceeași zi. Ca urmare, ei ar putea fi mai tentați să revină pe platformă. Recent, dezvoltatorii Final Fantasy XVI au anunțat o amânare de 6 luni a lansării jocului.

Cum poate fi jucat Wordle
Deși există numeroase imagini cu Wordle pe Twitter, jocul e mai greu de găsit decât și-ar putea imagina unii utilizatori. Atunci când e publicată o imagine cu rezultatele Wordle, pe contul utilizatorilor, nu sunt oferite informații despre sursa ei.

Acesta nu poate fi găsit în magazine digitale de aplicații, precum Google Play Store. Wordle nu e un joc ce poate fi găsit pe astfel de platforme. În schimb, aceste e un joc de browser.

Testul IQ care îți spune cât de inteligent ești! Poți să răspunzi în 20 de secunde care pahar se va umple primul?
Wordle nu e primul joc de acest fel ce a devenit viral în ultima perioadă. Threes și Blaseball au devenit și ele virale.

Nu se știe exact ce longevitate va avea jocul Wordle. Acesta are o interfață simplă, apreciată de mulți utilizatori. În plus, oferă un sistem ușor de înțeles și folosit de oricine. Ca urmare, a devenit viral foarte repede și continuă să atragă din ce în ce mai mulți utilizatori.

De-a lungul anilor, mai multe jocuri simple au devenit virale. Unele dintre ele au dus la formarea unor francize multimedia, precum Angry Birds, pe când altele nu mai sunt la fel de utilizate, ca în cazul Flappy Bird. Vezi topul celor mai vândute jocuri din ultimii 10 ani, titluri ce au generat profit semnificativ.

 

Testul de inteligență cel mai rapid din lume. Are doar trei întrebări. Te descurci să răspunzi?

Testul acesta este considerat cel mai rapid din lume. Deși la prima vedere pare foarte simplu, în realitate lucrurile stau diferit.

1. O carte şi un caiet costă în total 5,57 lei. Cartea costă cu 5,06 lei mai mult decât caietul. Cât costă caietul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşini să facă cinci piese, cât timp durează pentru ca 100 de maşini să facă 100 de piese?

3. Într-un lac există un petic de nuferi. În fiecare zi, peticul îşi dublează mărimea. Dacă este nevoie de 48 de zile să acopere întregul lac, de câte zile este nevoie pentru a fi acoperit doar jumătate din lac?

Un studiu efectuat pe 3500 de persoane arată că 33% dintre acestea au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% au greşit cel puţin unul. Tu cum stai? Ai reușit să răspunzi. Iată și răspunsurile pentru a putea să te verifici.

Citește și : Dorian Popa, indignat după ce a fost refuzat cu Cheluțu, la un hotel din Satu Mare: „Eram dispus să plătesc încă o cameră”

1.Caietul costă de fapt 0,25 lei (Cartea+Caietul=X + (X+5,06) =5,57 deci 2X+5,06=5,57  2X=0,51 X= 0,25)

2.Durează 5 minute pentru a face 100 de piese Cinci maşini pot face cinci piese în cinci minute, aşadar o maşină face o piesă în cinci minute. Aşa că dacă avem 100 de maşini, acestea vor face 100 de piese în cinci minute.

3.Va dura 47 de zile pentru ca peticul de nuferi să acopere jumătate din lac Dacă peticul îşi dublează mărimea în fiecare zi, asta înseamnă că îşi va înjumătăţi dimensiunea în sens opus. Aşa că în ziua cu numărul 47, lacul va fi pe jumătate acoperit.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...