Jocurile Olimpice Paris 2024: Ţara care oferă recompense în vaci pentru medalii

Cum sunt răsplătite medaliile cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: de la premii în maşini şi apartamente până la vaci şi scutiri
Filip Stan
26 iul. 2024, 16:37
Jocurile Olimpice Paris 2024: Ţara care oferă recompense în vaci pentru medalii

Jocurile Olimpice Paris 2024: România are prevăzut în lege cuantumul premiilor. Însă, după fiecare participare, Guvernul, oricare a fost el, a decis să dubleze premiile medaliaţilor. Şi nu doar al lor. După Jocurile de ala Tokyo, primele 6 poziţii au primit sume dublate, după cum urmează:

  • locul 1 – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro),
    locul 2 – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro),
    locul 3 – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro),
    locul 4 – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro),
    locul 5 – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro),
    locul 6 – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

Cât valorează un aur olimpic la actuala ediţie? Pentru un atlet, medalia este ceva nepreţuit, dar Comitetele Olimpice locale sau guvernele fiecărei naţiuni sunt cele care stabilesc o valoare monetară. În Statele Unite, ţară care este încă o dată candidată la dominaţia generală pe medalii (se va lupta cu China), aurul se plăteşte cu 35.000 de euro (echivalentul sumei în dolari), argintul – cu 21.000, iar bronzul – cu 14.000.

Cât costă rochia de firmă purtată de Carmen Iohannis la inaugurarea Casei României de la JO 2024 de la Paris. Geanta, de asemenea de la un brand renumit, are preţ aproape dublu FOTO

Cifre semnificativ mai mici decât în ​​alte ţări. De exemplu, Spania scrie un cec de 94.000 de euro pentru campionii săi olimpici, o sumă apropiată de ceea ce vor primi sportivii grecii, iar gazdele franceze – 80.000.

Apoi, sunt federaţii, mai ales cele cu şanse mai mici de a câştiga o medalie, care plătesc sume foarte mari pentru primul loc la Olimpiadă: 200.000 de euro în Serbia, 186.000 de euro în Maroc, 167.000 în Lituania, 144.000 în Ungaria, 116.000 în Ucraina, 100.000 în Kosovo. Italia plăteşte astfel: 180.000 de euro brut pentru aur, 90.000 pentru argint şi 45.000 pentru bronz.

Jocurile Olimpice Paris 2024: Niciun ban la britanici, suedezi şi la norvegieni

În schimb, Marea Britanie, o altă naţiune care se laudă cu un număr mare de medalii la fiecare participare, nu va acorda nicio recompensă sportivilor săi, aceeaşi alegere făcută şi de Suedia şi de Norvegia.

În momentul de faţă, clasamentul special al premiilor este condus de Hong Kong, care va oferi puţin sub 700.000 de euro pentru un aur olimpic. Recordul, însă, este doar temporar, având în vedere că Arabia Saudită nu a anunţat încă recompensa pentru sportivii care vor lua medalii.

Dar, este uşor de imaginat că acestea sunt sume nebuneşti, precum a fost cea plătită karateka-ului saudit Tereg Hamedi pentru câştigarea unui argint istoric la Tokyo: 1,2 milioane de euro.

Paris 2024. David Popovici: „Acum că am dobândit experienţă, nu pot decât să privesc spre lucruri şi mai mari la următoarea Olimpiadă”

Nici Singapore nu se zgârceşte, deoarece va aloca 650.000 euro pentru aur, 325.000 pentru argint şi 162.000 pentru bronz. A treia treaptă a podiumului provizoriu revine Taiwanului care, pe lângă donarea de 550.000 de euro de medalie de aur, va plăti un salariu lunar pe viaţă (rentă) de aproximativ 3.700 de euro celui sau celei care va reuşi să câştige cea mai preţioasă medalie.

Apoi, sunt federaţiile mai originale, care vor acorda premii cu adevărat speciale. Cea indoneziană, de exemplu, va oferi vaci medaliaţilor săi. O iniţiativă care o va copia pe cea din 2021, de la ediţia japoneză. Campioanele olimpice la badminton, Greysia Polii şi Apriyani Rahayu, au primit cinci vaci, o casă nouă, un restaurant şi un premiu în jur de 350.000 de dolari în numerar după victoria de la Tokyo.

Jocurile Olimpice Paris 2024: Austria mizează pe monede lansate în 1989

De asemenea, Austria nu duce lipsă de imaginaţie şi va oferi câştigătorilor săi câteva monede filarmonice în dar, numite în onoarea celebrei orchestre Filarmonicii din Viena.

Un obiect cu o mare valoare simbolică şi economică, având în vedere că acestea sunt moşteniri de aur de mare preţ. Pentru a obţine aceste obiecte preţioase de colecţie la o licitaţie, 18.000 de euro nu sunt de ajuns.

Lansată pentru prima dată în 1989 de Monetăria Austriacă, această monedă este apreciată de pasionaţii de numismatică pentru frumuseţea şi puritatea ei.

Sportivii bărbaţi din Coreea de Sud vor avea însă o motivaţie suplimentară la Paris: să încerce să obţină scutirea de la înrolarea militară obligatorie. Pentru asta trebuie să câştige titlul olimpic. În acest fel, cariera lor nu va fi întreruptă pentru cele 18 luni obligatorii pentru toţi bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani.

 

Polonia este şi ea darnică. Pe lângă un premiu în bani, campionii olimpici vor primi un diamant, un voucher de călătorie pentru două persoane în valoare de aproximativ 23.000 de euro, un tablou pictat de artişti locali şi un apartament cu două dormitoare în zona metropolitană a Varşoviei.

 

O maşină greu de câştigat în Malaezia

Imobiliarele par a fi un sector foarte atractiv pentru sportivi şi din alte regiuni. Ministerul Culturii şi Sportului din Kazahstan va oferi şi apartamente de diferite dimensiuni în baza medaliei câştigate: un apartament cu trei camere pentru aur, un apartament cu două camere pentru argint şi o garsonieră pentru bronz.

 

Pentru medaliaţi, federaţia din Malaezia s-a gândit la ceva mai mobil: o maşină de fabricaţie străină. Dar nu va fi uşor de câştigat, având în vedere că, de la Melbourne 1956 până la ultima ediţie de la Tokyo, niciun sportiv din Malaezia nu a câştigat un aur, doar 8 medalii de argint şi 5 medalii de bronz pentru sportivii veniţi de la Kuala Lumpur.

De la această ediţie a Jocurilor, World Athletics a introdus ceva nou, menit să scrie istorie: un premiu în bani de aproximativ 46.000 de euro pentru campionii olimpici. Este pentru prima dată când o federaţie internaţională oferă bani pentru sportivi. O iniţiativă care va fi extinsă la toţi medaliaţii de la Los Angeles 2028.

​Un premiu dublu va fi posibil şi pentru sportivii indieni care, pe lângă faptul că vor primi 110.000 de euro de la Comitetul Olimpic, vor vedea şi un cec de aproximativ 83.000 de euro emis de Guvernul din New Delhi în cazul victoriei la Jocurile Olimpice. .

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum a rămas un cuplu de români plecați în vacanță în Grecia fără 1000 de euro. Banii erau în camera de hotel, iar ușile de la intrare și balcon încuiate: “Un hoț talentat?”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Alimentul care se scumpește cu 50%. E nelipsit de pe masă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cine va fi ELIMINAT de la ”Insula Iubirii”. Ispitele le-au făcut fenta, iar noi am aflat totul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS ÎNCEP VINERI CU 106 SPORTIVI ROMÂNI
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!