În cadrul celei mai recente apariții publice, Joe Biden a confundat războiul din Ucraina cu cel din Irak. Explicația sa a fost o altă gafă. Președintele SUA a declarat că a greșit pentru că s-a gândit la fiul său, care a murit… De o boală incurabilă, deci fără vreo legătură cu războiul.
„Inflația este o problemă mondială în acest moment din cauza unui război în Irak”, a declarat marți Biden. „Scuzați-mă, războiul din Ucraina. Mă gândesc la Irak pentru a murit fiul meu… Din această cauză”, a adăugat el.
Afirmațiile îngrijorătoare au fost făcute de către președintele american marți, în Florida, unde l-a susținut pe candidatul democrat pentru postul de guvernator, Charlie Crist. Totuși, în Florida, republicanii sunt favoriți, în mod tradițional, cu atât mai mult în actualul context socio-economic.
În ultimele luni, Joe Biden a făcut mai multe informații halucinante. În Colorado, Biden a declarat că fiul său, Beau Biden, ar fi decedat în Irak, deși a fost răpus de o boală incurabilă.
„Spun acest lucru în calitate de tată al unui bărbat ce și-a câștigat Steaua de Bronz, medalia pentru servicii remarcabile și și-a pierdut viața în Irak”, a declarat Joe Biden, care a creat și mai multă panică în rândul electoratului democrat.
Cu puțin timp înainte, la Washington, liderul de la Casa Albă a menționat-o pe congressmena Jackie Walorski, despre care Biden uitase că murise în vară.
„Jackie, ești aici? Unde este Jackie?”, a strigat Biden, nedumerit.
Zilele trecute, Joe Biden s-a pus singur într-o situație jenantă.
„Dați-mi voie să încep cu două cuvinte: Fabricat în America”, a declarat democratul.
O altă situație ciudată s-a petrecut în urmă cu câteva luni, când Biden s-a pierdut pe scenă. Zeci de gafe majore a comis președintele Joe Biden în discursurile sale publice, o situație fără precedent în istoria SUA.
De asemenea, de la preluarea mandatului, Joe Biden a fost surprins în repetate rânduri cu fițuici pe care avea notate indicațiile și în ipostaze stinghere la evenimentele publice, unde era izolat complet de oficialii marilor state occidentale. Pentru a compensa pierderile din sondaje, democrații, în lipsa unor lideri credibili, au recurs în ultima vreme la o strategie disperată, scoaterea „de la naftalină” a lui Barack Obama pentru a transmite mesaje mobilizatoare.