Joe Biden anunţă o nouă pandemie: „O nouă criză sanitară la nivel planetar este iminentă”

Joe Biden, avertisment serios pentru întreaga lume. Liderul de la Casa Albă e de părere că planeta se va confrunta cu o a doua pandemie în scurt timp şi îndeamnă autorităţile SUA să se pregătească.
Alina Costache
23 iun. 2022, 12:43
Joe Biden anunţă o nouă pandemie:

Preşedintele Joe Biden a avertizat marţi că Statele Unite se vor confrunta în cele din urmă cu o „a doua pandemie” şi că ţara trebuie să înceapă să se pregătească pentru aceast scenariu iminent, scrie Business Insider.

„Avem nevoie de mai mulţi bani”, a declarat Joe Biden în cadrul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, când a fost întrebat despre obligaţia Congresului de a finanţa vaccinurile COVID-19 pentru sugari şi copii mici. Preşedintele a spus că finanţarea pentru proviziile de vaccin va dura până la sfârşitul anului.

Panică în Europa. Populaţia este somată să se vaccineze după ce un nou virus periculos a fost descoperit la Londra

„Dar nu avem nevoie doar de mai mulţi bani pentru vaccinuri pentru copii. În cele din urmă, avem nevoie de mai mulţi bani pentru a planifica a doua pandemie”, a declarat liderul SUA.

„O nouă criză sanitară la nivel planetar este iminentă”, a adăugat Biden. Bloomberg a raportat săptămâna trecută, citând un înalt oficial, că administraţia Biden va anunţa în curând o „strategie de bioapărare” reînnoită pentru a îmbunătăţi răspunsul Americii la o ameninţare epidemiologică de amploare.

Bugetul propus de Biden pentru 2023 sugerează alocarea a aproximativ 82 de miliarde de dolari pe cinci ani pentru pregătirea apărării împotriva unei viitoare ameninţări biologice.

Unul dintre obiectivele sale principale este de a crea un mediu în care SUA să poată administra vaccinuri şi tratamente eficiente în termen de 100 de zile de la depistarea agentului patogen în cauză. Banii ar urma să fie, de asemenea, direcţionaţi către stimularea infrastructurii de asistenţă medicală şi extinderea cercetării privind potenţialele ameninţări santare.

Potrivit Duke’s Global Health Institute, un studiu din 2021 publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences susţine că probabilitatea declanşării unor pandemii va creşte de trei ori în următoarele câteva decenii.

Aproape 1 din 5 adulţi care au avut COVID au simptome persistente / Adulţii mai tineri, mai predispuşi la long-COVID decât adulţii mai în vârstă – studiu american

Aproape 1 din 5 adulţi americani care au declarat că au avut COVID-19 în trecut încă mai au simptome, potrivit datelor unor sondaje colectate în primele două săptămâni din iunie, au declarat miercuri oficiali americani din domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.

În general, 1 din 13 adulţi din Statele Unite are simptome de long-COVID care durează de trei luni sau mai mult după ce a contractat pentru prima dată boala şi pe care nu le avea înainte de infectare, au arătat datele.

Datele au fost colectate în perioada 1-13 iunie de către Biroul de recensământ al SUA şi analizate de Centrul American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Pandemia de Covid se întoarce. Masca va redeveni OBLIGATORIE în spaţiile publice

Simptomele de long-COVID variază de la oboseală, bătăi rapide ale inimii, dificultăţi de respiraţie, dificultăţi cognitive, dureri cronice, anomalii senzoriale şi slăbiciune musculară.  Acestea pot fi debilitante şi pot dura săptămâni sau luni după recuperarea de la infecţia iniţială.
Analiza CDC a constatat, de asemenea, că adulţii mai tineri au fost mai predispuşi să aibă simptome persistente decât adulţii mai în vârstă.
De asemenea, potrivit studiului, femeile au fost, de asemenea, mai predispuse să aibă COVID de lungă durată decât bărbaţii, 9,4% dintre femeile adulte din SUA raportând simptome COVID de lungă durată, comparativ cu 5,5% dintre bărbaţi.
Studiul a constatat că aproape 9% dintre adulţii hispanici au COVID de lungă durată, mai mult decât adulţii albi şi negri şi mai mult decât dublul procentului adulţilor asiatici.
Au existat, de asemenea, diferenţe în funcţie de statele americane, Kentucky şi Alabama raportând cel mai mare procent de adulţi cu simptome long-COVID, în timp ce Hawaii, Maryland şi Virginia au raportat cel mai mic procent, potrivit sondajului.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
De ce a devenit turismul o mare problemă. Evitați aceste destinații în această vară
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați în sanctuarul de la Zărnești
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!