Joe Biden aruncă bomba despre dezastrul din Fâșia Gaza! Care sunt interesele ascunse ale lui Benjamin Netanyahu

Joe Biden a vorbit într-un interviu mai amplu despre situația conflictuală din Fâșia Gaza, iar președintele american a dezvăluit care ar putea fi „interesele” ascunse ale lui Benjamin Netanyahu în acest război.
Filip Stan
04 iun. 2024, 22:11
Joe Biden aruncă bomba despre dezastrul din Fâșia Gaza! Care sunt interesele ascunse ale lui Benjamin Netanyahu
Joe Biden aruncă bomba despre dezastrul din Fâșia Gaza! Care sunt interesele ascunse ale lui Benjamin Netanyahu

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a discutat într-un interviu acordat publicației Time despre evoluția conflictului din Fâșia Gaza și despre interesele politice care ar putea influența o eventuală decizie privind pacea în regiune.

Când a fost întrebat dacă crede zvonurile conform cărora premierul israelian Benjamin Netanyahu ar putea prelungi conflictul din Fâșia Gaza din motive politice personale, Joe Biden a răspuns că „oamenii au toate motivele să tragă această concluzie”.

Citește și: Cine e câștigătorul show-ului Insula de 1 milion. Surpriza pregătită de producătorii Kanal D

„Există toate motivele pentru ca oamenii să tragă această concluzie. Și aș cita că – înainte de începerea războiului, a primit o lovitură chiar de la armata israeliană pentru că dorea să schimbe constituția – schimbarea curții. Este deci o dezbatere internă (…) Și dacă și-ar schimba sau nu poziția, este greu de spus, dar nu a fost de ajutor”, a spus preşedintele SUA, Joe Biden, potrivit time.com.

Mai mult, Joe Biden a declarat că nu consideră că Benjamin Netanyahu poate fi considerat responsabil pentru vulnerabilitățile de securitate care au permis desfășurarea atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023, soldate cu 1.190 de morți și 3.400 de răniți în sudul Israelului.

„Nu văd cum poate fi responsabilă o singură persoană. El era liderul țării, iar atacul s-a întâmplat. Dar nu a fost el singurul care nu a acționat”, a precizat Biden.

Reamintim că procurorul Curţii Penale Internaţionale de la Haga a cerut luna trecută mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi pentru ministrul israelian al apărării, precum şi pentru trei lideri Hamas, pentru presupuse crime de război.

Întrebat despre acest fapt, Joe Biden a spus că, potrivit investigațiilor realizate, este „incert” dacă forţele israeliene au comis crime de război în Fâşia Gaza.

„Este incert și a fost investigat chiar de israelieni. Dar un lucru este cert, oamenii din Gaza, palestinienii au suferit foarte mult, din lipsă de hrană, apă, medicamente etc. Și o mulțime de oameni nevinovați au fost uciși…şi multe dintre ele nu au de-a face doar cu israelienii, ci cu ceea ce face Hamas în Israel, în timp ce vorbim.

Hamas intimidează această populație. A trecut imediat după acel atac asupra israelienilor. Ceea ce au făcut a depășit orice am văzut vreodată. Și am văzut multe. Legând mamele și fiicele împreună cu frânghie și turnând pe ele kerosen pentru a fi arse până la moarte, în încercarea de a intimida”, a mai spus Joe Biden.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a prezentat vineri o nouă propunere pentru un potențial acord între Israel și Hamas, care prevede eliberarea ostaticilor israelieni, intensificarea asistenței umanitare în Fâșia Gaza și încetarea durabilă a confruntărilor militare.

În replică, Hamas a solicitat garanții clare privind un armistițiu durabil în Fâșia Gaza. Cu toate acestea, guvernul israelian a catalogat drept „inexacte” afirmațiile președintelui Joe Biden despre proiectul unui acord cu Hamas, subliniind că trebuie găsite alternative de guvernare în Fâșia Gaza.

Citește și: Decizia de ultimă oră a Tribunalului din București! Mama lui Vlad Pascu scapă de controlul judiciar

Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Din ce cauză ar fi murit, de fapt, Andrei Versace. Principala ipoteză a anchetatorilor
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Cum arată și câți ani are Sabrina, fiica lui Jean de la Craiova. Tânăra a terminat liceul cu media 9.10 și susține că urăște manelele | FOTO
Spynews
Ce le-a interzis Jennifer Lopez angajaților săi! Regulile controversate impuse de divă persoanelor care lucrează cu ea
Evz.ro
Poveste de iubire cu scandal. Amenințări și hărțuire în familia regală din Danemarca
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Ucraina primește al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot de la Germania
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!