Joe Biden, discurs puternic după întoarcerea din Israel: „Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”

Președintele Joe Biden a susținut un discurs puternic după întoarcearea sa din Israel. Acesta a subliniat importanța sprijinului pentru Ucraina și Israel, dar și faptul că teroriștii de tipul Hamas și tiranii de felul lui Putin trebuie opriți cât mai curând.
Filip Stan
20 oct. 2023, 08:41
Joe Biden, discurs puternic după întoarcerea din Israel: „Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”
Joe Biden, discurs puternic după întoarcerea din Israel: „Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”

Președintele Joe Biden a revenit în Statele Unite ale Americii după vizita din Israel. Acesta a susținut un discurs din Biroul Oval al Casei Albe, în care a pus în discuție războaiele din Ucraina și Israel, anunțând cu această ocazie că va solicta o finanțare suplimentară pentru a ajuta aceste țări. Președintele SUA a mai accentuat faptul că aceasta este „o mică investiție” cu scopul de a asigura pacea a generații întregi. În acest sens va fi înaintată chiar de astăzi o „cerere urgentă de buget” către Congres.

Citește și: Joe Biden i-a spus lui Benjamin Netanyahu că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost provocată de Israel. „N-ai fost tu!”

Preşedintele SUA a prezentat un argument de anvergură în favoarea sprijinului SUA pentru Israel şi Ucraina, considerându-l atât un imperativ de securitate naţională, cât şi un moment critic pentru viitorul leadershipului american şi al democraţiilor din întreaga lume.

„Leadershipul american este ceea ce ţine lumea laolaltă. Alianţele sunt cele care ne menţin în siguranţă în America. Valorile americane sunt cele care ne fac să fim o naţiune parteneră cu care vrei să lucrezi. Să punem toate acestea în pericol – să ne îndepărtăm de Ucraina, să întoarcem spatele Israelului – pur şi simplu nu merită”, a declarat Biden.

„Este o investiţie inteligentă care ne va aduce dividende pentru securitatea americană pentru generaţii întregi”, a declarat el în timpul discursului rostit din Biroul Oval.

„Ajutaţi-ne să ţinem trupele americane departe de pericol. Ajutaţi-ne să construim o lume mai sigură, mai paşnică, mai prosperă pentru copiii şi nepoţii noştri”, a punctat Biden.

„Istoria ne-a învăţat că atunci când teroriştii nu plătesc un preţ pentru teroarea lor, când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos şi moarte şi mai multă distrugere”, a declarat Biden.

Preşedintele a continuat să susţină că, dacă SUA nu ajută „să oprească apetitul lui Putin pentru putere şi control în Ucraina”, acesta nu se va opri la invazie, urmând să facă alte cuceriri, în Polonia sau în ţările baltice. Iar în ceea ce priveşte conflictul cu Hamas, susţinerea Israelului face parte din obiectivul SUA de a „construi un viitor mai bun pentru Orientul Mijlociu”. Prin tragerea la răspundere a grupului pentru atacurile teroriste, Biden spune că SUA pot contribui la prevenirea unor viitoare conflicte care să dea în clocot în regiune.

Şeful Casei Albe a subliniat că multe dintre armele folosite în cadrul proiectelor de ajutor sunt fabricate în SUA.

„Să ne asigurăm că Israelul şi Ucraina reuşesc este vital pentru securitatea naţională a Americii”, a explicat Biden. Abandonarea Ucrainei sau a Israelului creşte riscul de haos global, a arătat el.

„În Israel trebuie să ne asigurăm că au ceea ce au nevoie pentru a-şi proteja poporul astăzi şi întotdeauna”, spune Biden.

Fondurile vor fi folosite pentru a face Orientul Mijlociu „mai stabil, conectat cu vecinii săi, cu pieţe mai previzibile, mai multe locuri de muncă, mai puţine nemulţumiri, mai puţine războaie”, arată Biden

Preşedintele a început prin a le vorbi americanilor despre ceea ce s-a întâmplat în Israel.

„Urmărim toate căile pentru a aduce ostaticii acasă”, a promis el, considerând că nu există o prioritate mai mare.

„Statele Unite rămân angajate faţă de dreptul palestinienilor la demnitate şi la autodeterminare”, a anunţat Biden, condamnând actele Hamas. Hamas vrea să „anihileze o democraţie vecină”, spune Biden. Grupul militant foloseşte civili ca scuturi umane, menţionează el.

Hamas şi preşedintele rus Vladimir Putin „reprezintă ameninţări diferite, dar au un lucru în comun: amândoi vor să anihileze complet o democraţie vecină”, a punctat şeful Casei Albe.

El a povestit despre vizita sa secretă în Ucraina de la începutul acestui an, cu un tren care venea din Polonia cu „ferestrele întunecate”.

„În timp ce mă plimbam prin Kiev împreună cu preşedintele Zelenski, cu sirenele de raid aerian răsunând în depărtare, am simţit ceva”, spune el, ceva ce am mai simţit şi înainte – şi anume că „America încă este un far pentru lume. Încă”, a pledat preşedintele.

Citește și: Joe Biden, întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv! ”Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde. Hamas nu reprezintă poporul palestinian”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Retragerea lui Joe Biden Stârnește Întrebări în Europa privind Oportunitățile Kamalei Harris
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!