Confruntarea momentului: Joe Biden și Vladimir Putin, față în față la Geneva. Primele declarații făcute de marii lideri VIDEO LIVE

Joe Biden și Vladimir Putin au ajuns astăzi față în față. Cei doi președinți s-au întâlnit pentru prima dată de la instalarea liderului american, miercuri, la Geneva.
Claudia Simion
16 iun. 2021, 08:27
Confruntarea momentului: Joe Biden și Vladimir Putin, față în față la Geneva. Primele declarații făcute de marii lideri VIDEO LIVE
Update

Update. Avionul în care se află Vladimir Putin a ajuns la Geneva. Chiar în aceste momente liderul rus coboară din aeronavă chiar în aceste momente.

Joe Biden și Vladimir Putin vor discuta despre unul dintre cele mai importante summit-uri din ultima perioadă și asta nu doar pentru că relațiile dintre cele două superputeri care împreună dețin 90% din arsenalul nuclear au ajuns într-un punct critic.

Întrevederea cu președintele rus este ultimul eveniment de pe agenda turneului european realizat de președinte american Joe Biden în ultima săptămână și în urma căruia au fost adoptate niște poziții mult mai clare din partea Occidentului față de abuzurile regimurilor autoritare din Rusia și China.

Pe masa discuțiilor se vor afla subiecte complicate, precum evitarea unei confruntări directe între cele două țări, cazul Navalnîi și respectarea drepturilor omului, situația din Belarus, războiul din Ucraina și atacurile hackerilor ruși, însă nimeni nu se așteaptă la un rezultat major în urma discuțiilor, având în vedere că diferențele dintre Casa Albă și Kremlin par să fie în prezent ireconciliabile în ceea ce privește o gamă extrem de largă de probleme, după cum indică Foreign Policy.

Întâlnirea dintre cei doi lideri nu va fi una prietenoasă, notează și BBC. Rusia a inclus recent SUA pe lista statelor neprietene, nivelul relațiilor bilaterale ating un nou minim istoric. Acestea au cunoscut o degradare constantă după anexarea Crimeii de către Federația Rusă și sancțiunile impuse de SUA unor oficiali ruși, urmată de scandalul amestecului în alegerile americane.

În prezent, notează BBC, doi foști pușcași marini americani sunt închiși în Rusia, unul dintre ei fiind condamnat la 16 ani de închisoare pentru spionaj.

De amintit e faptul că întâlnirea are loc după ce președintele american Joe Biden afirma că omologul său rus este un „ucigaș”, un om fără suflet.

În martie, într-un interviu TV, Biden a afirmat că Putin este un criminal și va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump, iar acest lucru se va vedea curând. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emsiunii ”Good morning, America”.

Întrebat de prezentatorul emisiunii care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: „Veți vedea curând”. De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un „ucigaș”, Biden a răspuns: „Mmm hmm, da, cred că da”.

În același timp, președintele SUA a precizat că, în ciuda acestor tensiuni, „există domenii de interes pentru ambele părți”, domenii în care „Rusia și SUA pot colabora”, dând exemplul acordului nuclear, iar astzăi se va așeza la masa negocierilor cu Putin.

Kremlinul a prezentat summitul de la Geneva ca pe o reușită în sine. „Summit-ul este important ca simbolistică a puterii, pentru că pune Rusia în aceeași ligă cu SUA, iar Putin nu este indiferent la simbolism”, scrie BBC, citându-l pe analist rus Andrei Kortunov, director al unui think-tank din Moscova.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!