Joe Biden trimite mii de militari în România. Se consolidează flancul estic NATO din cauza războiului din Ucraina

Preşedintele SUA, Joe Biden, a aprobat trimiterea a încă 3.000 de militari americani pentru consolidarea flancului estic al NATO.
Filip Stan
02 mart. 2022, 18:15
Joe Biden trimite mii de militari în România. Se consolidează flancul estic NATO din cauza războiului din Ucraina

Joe Biden trimite mii de militari în România. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în condiţiile în care războiul din Ucraina continuă a şaptea zi consecutiv. Trupele, dintre care 1.000 de militari relocaţi din Germania, vor ajunge în Polonia şi România, conform Mediafax.

De asemenea, Alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit, marţi, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

Citeşte şi: Ucraina le promite bani militarilor ruşi care se predau voluntar. Fiecare soldat ar primi câte 42.000 de euro din partea guvernului de la Kiev

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” în cursul zilei de luni.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

Citeşte şi: Se strâng rândurile de război în România. Peste 200 de militari francezi au sosit marţi seara la Baza „Kogălniceanu”

În Ucraina, luptărori din toată lumea şi-au exprimat dorinţa să li se opună ruşilor. „Luptători voluntari din 16 ţări din întreaga lume sosesc în Ucraina”, a declarat de ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Am mobilizat o coaliţie internaţională anti-război, care implică deja cel puţin 86 de state şi 15 organizaţii internaţionale”.

Citeşte şi: Joe Biden, anunţ de ultimă oră despre sprijinul SUA pentru Ucraina. „Vom trage Rusia la răspundere”

Potrivit sursei citate, forţele ucrainene fac faţă cu greu asaluturilor. Au aruncat în aer podul care leagă Irpin, oraş din districtul Kiev, pentru a încetini înaintarea Rusiei. Potrivit Kyiv Independent, Irpin a fost, încă de la începutul invaziei ruse, obiectul unor atacuri repetate şi grele.

Citeşte şi: Vladimir Putin şi-a mutat toată familia într-un buncăr subteran din Siberia prevăzut să reziste atacurilor nucleare! Detalii de ultima oră de la un politolog rus!

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...