Johannis îi dă REPLICA lui Niţă: Un atac prost gândit. Se simte ameninţat în supremaţia regională

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis a reacţionat, marţi, la atacul ministrului PSD Constantin Niţă, spunând că se aştepta ca "duelul cu Braşovul" să se desfăşoare "la alt nivel".
Filip Stan
05 mart. 2013, 14:52
Johannis îi dă REPLICA lui Niţă: Un atac prost gândit. Se simte ameninţat în supremaţia regională

Klaus Johannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, cum comentează afirmaţiile vicepreşedintelui PSD Constantin Niţă referitoare la intrarea sa în PNL în schimbul obţinerii statutului de capitală regională pentru Sibiu, transmite Mediafax.

Acest domn Niţă de la PSD a scris câteva rânduri în legătură cu nişte afirmaţii pe care le-am făcut. Impresia mea este că acest domn Niţă are probleme în a formula argumente şi le-a înlocuit cu jigniri. Păcat. La alt nivel ne-am imaginat duelul cu Braşovul”, a declarat Johannis.

Întrebat dacă afirmaţiile lui Niţă sunt un atac personal sau un atac politic, Johannis a răspuns: „Mi se pare un atac prost gândit”.

Eu am tras concluzia că acest domn Niţă se simte ameninţat în supremaţia regională. Pe bună dreptate, dar, totuşi, lipsesc argumentele”, a spus Johannis.

El a menţionat că, împreună cu senatorul PNL Sorin Ilieşiu, a discutat despre realizarea unui studiu care să aducă argumente în favoarea susţinerii Sibiului pentru statutul de capitală regională.

„Nouă ni s-a părut normal să fundamentăm această propunere cu argumente, nu cu texte de politică proastă. Se va face o documentare cu care vom putea merge în faţa forurilor decizionale”, a afirmat Johannis.

Întrebat dacă se mai aşteaptă la atacuri având în vedere noua sa funcţie în PNL şi intenţia declarată de a susţine Sibiul pentru titlul de capitală regională, Johannis a confirmat.

„Da, dar mi-ar face plăcere să fie la alt nivel, ca să putem replica frumos”, a spus Johannis.

Johannis a adăugat că „este foarte posibil” ca intrarea sa în PNL să îi fi deranjat pe unii membri PSD.

„Este foarte posibil ca intrarea mea în PNL să fi deranjat ici, colo, unii membri, mai mici sau mai mari, cu reprezentare locală sau nu din PSD”, a susţinut Johannis.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, declara, în 28 februarie, răspunzând unei întrebări, că unul dintre motivele pentru care a intrat în PNL a fost ca Sibiu să devină capitală de regiune, afirmând că va face tot ce poate în acest sens, deşi funcţia pe care o are în partid nu garantează realizarea dezideratului.

„Domnul Johannis a declarat, zilele trecute, cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopurile principale pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru în urma împărţirii adimistrative, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. Pe scurt: «Scopul scuză mijloacele». De altfel, a ţinut şi să-şi ceară scuze în faţa sibienilor că a făcut un lucru atât de «ruşinos» şi a intrat în politică. Este de neacceptat o astfel de poziţie din partea dlui. Iohannis”, a scris Niţă, luni, pe blogul său.

Acesta a arătat că, în politică, dacă eşti un om cu oarecare conduită morală, intri mânat de anumite principii şi valori pe care doreşti să le promovezi, şi în niciun caz pentru că vrei să obţii o funcţie sau să faci lobby pentru un anumit proiect.

În al doilea rând, arată Niţă, „Sibiul nu va putea deveni capitală regională atât timp cât există Braşovul”, el adăugând că „toţi indicatorii economici ai Braşovului îi sunt superiori”.

„Domnul Johannis a vrut să fure startul, cum se spune, şi a început campania de lobby mai devreme. Şi chiar dacă a încercat să-şi atenueze declaraţiile adăugând că nu este sigur că intrarea în PNL îi va garanta acest lucru, presupunem cu toţii că deja există anumite discuţii”, mai susţine Niţă pe blog.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că sunt „necolegiale şi nepotrivite” afirmaţiile vicepreşedintelui PSD Constantin Niţă care a criticat „trocul” făcut între trecerea lui Klaus Johannis la liberali şi asigurarea că Sibiu va fi capitală regională.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'