Informaţiile despre aceste aşa-zise „acuzaţii de trădare” au fost distribuite, în 5.000 de exemplare, în Dallas chiar cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui John Fitzgerald Kennedy în oraşul texan, scrie presa americană. Preşedintelui John Fitzgerald Kennedy i se reproşa de la faptul că ar fi avut o atitudine „prea laxistă” faţă de comunism şi că „a numit anticreştini în funcţii de conducere din instituţiile federale”, până la faptul că ar fi minţit poporul american în privinţa vieţii sale private.
În această acţiune ar fost implicat generalul american Edwin A. Walker, un texan care a servit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi în cel din Coreea. El a fost nevoit să demisioneze după ce, în urma unei anchete, a reieşit faptul că generalul încălcase „legea Hatch” care le interzice angajaţilor federali să se implice în activităţi politice. Respectivele exemplare fuseseră redactate de societatea John Birch, o asociaţie americană conservatoare şi distribuite de militarii lui Walker, mai scrie presa americană citând documente de arhivă.
Citeşte şi Scrisoarea PROFETICĂ prin care Kennedy a fost avertizat că ar putea fi UCIS la DALLAS GALERIE FOTO
După acest episod, fostul general texan s-a transformat într-un lider de extremă-dreapta şi s-a stabilit în Dallas. El şi oamenii lui au condus mişcarea de opoziţie faţă de înscrierea lui James Meredith, un tânăr de culoare, la Universitatea Mississippi, în 1962. Refuzul din partea prestigioasei universităţi de a-l înscrie pe Meredith a atras ample proteste ce s-au transformat în violenţe soldate cu morţi şi răniţi. Meredith şi Universitatea Mississippi au devenit simbolurile luptei pentru drepturile civile ale cetăţenilor americani de culoare, care după aceea au obţinut drepturi ce până atunci fuseseră rezervate populaţiei albe a Americii.
Anchetat de Comisia Warren
După asasinarea lui JFK, organizaţia fostului general american a fost bănuită şi anchetată de către Comisia Warren. Investigatorii au ajuns până la asistentul fostului general, Robert Surrey. S-a aflat că Surrey fusese cel care supraveghease distribuţia documentelor respective în Dallas, înaintea vizitei preşedintelui american.
Grupul lui Walker a fost disculpat în privinţa provocării asasinatului preşedintelui prin distribuirea de materiale de propagandă negativă la adresa şefului statului. În schimb, Comisia Warren a remarcat în toată această poveste un incident straniu legat de Walker. În data de 10 aprilie 1963, Walker stătea în biroul său de-acasă, când un glonţ tras de-afară i-a ratat capul la o distanţă de câţiva centimetri.
Vezi şi Imagini cu asasinul lui Martin Luther King, publicate în PREMIERĂ. VEZI VIDEO
În Comisia Warren a depus mărturie şi Marina Oswald, văduva asasinului care l-a împuşcat pe preşedintele american, Lee Harvey Oswald, mărturie pe care Comisia a considerat-o ca fiind relevantă în acest dosar. Maria Oswald a dezvăluit că soţul ei planificase minuţios şi executase această tentativă de asasinat cu câteva luni înainte de a-l asasina pe Kennedy, la 22 noiembrie 1963.