Sursele au precizat că John Kelly a intenţionat să-şi dea demisia, în semn de protest faţă de înlăturarea lui James Comey. Cei doi au discutat telefonic, iar Comey i-a transmis lui Kelly să nu renunţe la funcţie.
„John a fost supărat şi jignit de ceea ce a văzut şi de modul în care a fost tratat Comey”, a spus una dintre surse.
Potrivit informaţiilor obţinute de CNN, John Kelly şi James Comey nu sunt prieteni apropiaţi, dar aveau o relaţie profesională foarte bună şi respect reciproc profund.
James Comey a refuzat să comenteze aceste declaraţii, iar Casa Albă şi Departamentul de Securitate Internă nu au răspuns unor cereri oficiale.
La 9 mai, Donald Trump l-a destituit pe James Comey întrucât ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea a intervenit în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală. Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton.
Ulterior, James Comey a fost audiat de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, în legătură cu investigaţia pe care el a cerut-o când era director al FBI privind presupusele contacte pe care Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, le-ar fi avut cu oficiali ruşi. James Comey a afirmat că liderul de la Casa Albă i-a cerut explicit să abandoneze investigaţia care îl viza pe Michael Flynn.
Donald Trump l-a nominalizat pe Christopher Wray în funcţia de director al FBI, iar Senatul american urmează să voteze această mutare în perioada imediat următoare.
După concedierea lui Reince Priebus, Donald Trump l-a numit pe generalul John F. Kelly în funcţia de şef de cabinet la Casa Albă şi a spus că este „un bun american şi un mare lider”.