Johnson & Johnson a recunoscut interesul scăzut pentru vaccinurile sale create împotriva COVID-19. Astfel, șefii celebrei companii farmaceutice au decis să ia măsuri radicale.
Compania americană a anticipat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari în 2022, din serul anti-COVID cu doză unică. Prognozele au devenit din ce în ce mai negativiste în ultimele luni, motiv pentru care Johnson & Johnson a stabilit să nu mai ofere estimări legate de estimările vânzărilor, informează Reuters.
„Odată cu reducerea estimărilor, determinată exclusiv de monedă, cred că acţiunile reacţionează la comentariile anticipate.
J&J a discutat despre accelerarea creşterii în tehnologia medicală prin achiziţii şi, de asemenea, despre convingerea că problemele lanţului de aprovizionare se vor îmbunătăţi în a doua jumătate a anului”, a declarat analistul Edward Evans.
Directorii companiei Johnson & Johnson au anunțat că se confruntă cu un interes scăzut din partea țărilor lumii pentru produsele sale anti-COVID, în special în cele cu venituri mici.
Serul de la Johnson & Johnson a fost afectat din punct de vedere imagologic dar și economic de asocierea cazurilor de cheaguri de sânge la persoanele injectate, potenţial mortale, probleme de fabricaţie şi preocupări legate de eficacitate. Cazurile nefericite reprezintă aproximativ 3% din toate dozele administrate în Statele Unite şi aproximativ 2% din dozele din Europa.
Anul trecut, Johnson & Johnson a raportat vânzări de vaccinuri de 2,39 miliarde de dolari. Pfizer a estimat vânzări de 32 de miliarde de dolari în 2022 doar din serul anti-COVID, dezvoltat cu BioNTech, iar Moderna a estimat 21 de miliarde de dolari.
În țara noastră, politicienii de la PSD, PNL și USR aruncă vina unii pe alții, pentru achiziția volumului imens de seruri anti-COVID. Florin Cîțu, premierul care a semnat angajamentul cu Comisia Europeană, în privința achiziției de seruri anti-COVID-19, a dat vina și pe Ursula von der Leyen.
„Nimeni nu a spus că nu trebuie făcute aceste achiziţii, pentru că ştim toată lumea că a fost un plan făcut de Ursula von der Leyen. E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană şi a venit acest decont”, a mai transmis actualul președinte al Senatului.
„Putem să ne uităm la toate aceste contracte și să vedem dacă avea cineva interese acolo. Banii pe dozele de vaccin se duceau către Comisia Europeană și începem cu Ursula să o întrebăm pe ea cum a făcut contractele. Eu aș vrea să știu pentru români de ce iertăm 100 de milioane de lei când nu avem bani la buget (…)”, a mai punctat Cîțu.
La nivel european, Laura Codruța Koveși se ocupă de anchetarea cazurilor de corupție, în cadrul Parchetului European.