Joseph Hadad explică ce lucruri trebuie să eviți atunci când vrei să savurezi un burger în oraș. Burgerul este una dintre principalele opțiuni ale românilor și, fie că este comandat la un restaurant obișnuit sau la unul de tip fast-food, vine destul de rapid, iar prețurile sunt destul de accesibile.
„Uneori, burgerul este cea mai la îndemână opțiune. Se face repede, te satură și știi în general cam ce primești (nu este vreun fel de mâncare complicat, pe care nu știi de unde să îl apuci). Dar tocmai pentru că este așa de simplu, poți uneori să nu beneficiezi de cea mai bună experiență a unui burger și tocmai despre asta vreau să vă vorbesc acum: despre greșelile care pot strica o masă perfectă și gustoasă pe bază de burger”, scrie Joseph Hadad, pe blogul său.
Citește și: Chef Joseph Hadad, trucul care face delicios orice pepene din piaţă. Secretul unui desert răcoros
Unul dintre sfaturile pe care celebrul bucătar spune că ar trebui să le respectăm este acela de a nu modifica rețeta de bază a preparatului. Există persoane care preferă să elimine anumite ingrediente și să adauge altele, care să se potrivească mai bine cu gusturile lor.
Totuși, rețetele au fost foarte bine gândite de bucătari, motiv pentru care ar trebui să avem încredere în aceștia dacă ne dorim o experiență culinară ideală.
„În primul rând, nu vă rezumați la hamburgeri. Este o întreagă varietate de posibilități, de la pui la pește, de la halloumi la burgeri vegani, așa că lăsați-vă inspirați de meniu și descoperiți și noi umpluturi pentru chiflele pufoase.
De regulă, combinația ingredientelor dintr-un burger a fost gândită cu multă atenție de către chef, mai ales dacă vorbim de restaurante fancy sau bistro-uri dedicate. Așa că modificarea prea mult a unei rețete nu este nici pe placul bucătăriei, nici în avantajul vostru. Bineînțeles că puteți exclude ceapa crudă, de exemplu, dacă sunteți la o întâlnire, sau oricare alt element pentru care aveți vreo intoleranță, însă nu schimbați prea mult rețeta din meniu. Ceea ce puteți face, însă, este să cereți sosuri extra, cu care să mai garnisiți burgerul după pofta inimii”, a continuat Joseph Hadad.
Citește și: Care este carnea cea mai gustoasă pentru grătar. Joseph Hadad a dat verdictul
Un alt lucru foarte important este să îi comunici întotdeauna ospătarului cum vrei să fie preparată carnea pentru burger, chiar dacă acesta omite să te întrebe. Celebrul bucătar recomandă să fii extrem de atent și la banii pe care îi oferi în schimbul preparatului, care nu ar trebui să fie unul exagerat, dar nici unul foarte mic.
„Dacă vorbim de un hamburger, atunci este musai să comunicați ospătarului cum vă place să fie făcută carnea, la fel ca în cazul unei fripturi, pentru că e posibil ca o chiftea rozalie să nu vă pară prea apetisantă sau, din contră, dacă este prea bine făcută, să vi se pară fadă.
Și nu în ultimul rând, fiți atenți la preț. Evident că prin lume sunt hamburgeri record, cu prețuri și de mii de euro, cu cine știe ce caviar și foiță de aur, dar până la urmă în cele mai multe cazuri, un burger este doar un burger, așa că fiți atenți la prețul din meniu și comparați-l cu celelalte preparate. Un burger nu este un fel de mâncare foarte costisitor, așa că nu ar trebui să dați pe el cât pe un antricot de vită, dar nici cât pe o porție de cartofi prăjiți”, mai spune bucătarul.