Un nou termen a fost stabilit pentru data de 9 noiembrie.
La termenul de miercuri, Laura Codruța Kovesi a fost prezentă și asistată de avocat, în timp ce de cealaltă parte a fost prezent doar jurnalistul Răzvan Savaliuc.
Ședința a început cu o oarecare întârziere, după ce una dintre membrele completului de doi judecători a formulat cerere de abținere, iar judecătoarea desemnată să o înlocuiască a cerut timp pentru studierea dosarului.
La instanță au fost depuse două solicitări de amânare a cauzei. O solicitare a fost formulată de avocatul jurnaliștilor de la Antena 3, care a motivat că a fost citat la sediul DNA într-un alt dosar, iar cealaltă de jurnalistul Radu Tudor, care a susținut că trebuie să pregătească o emisiune pe care o va realiza în locul unui coleg.
Avocata Laurei Codruța Kovesi a calificat cele două solicitări ca fiind încercări de tergiversare. Ea a spus că motive de amânare ar putea fi găsite la orice termen, însă ea și clienta sa vor fi mereu prezente și vor cere respingerea cererilor ca inadmisibile.
În schimb, Răzvan Savaliuc a susținut că se impune amânarea cauzei, pentru respectarea dreptului la apărare al tuturor părților. El a apreciat că avocatul care nu s-a putut prezenta la proces nu poate fi acuzat că încearcă să tergiverseze judecarea cauzei, în condițiile în care a fost citat chiar în aceeași zi de un procuror aflat în subordinea Laurei Codruța Kovesi.
După deliberări, instanța a admis cererea de amânare depusă de avocatul aflat în imposibilitate de a se prezenta la instanță, urmând să i se pună în vedere ca la următorul termen să ia măsuri pentru a evita repetarea situației. În schimb, cererea de amânare formulată de jurnalistul Radu Tudor a fost respinsă ca nefondată.
La primul termen, din data de 8 iunie, instanța a admis o cerere de amânare formulată de avocata jurnalistului Răzvan Savaliuc, pe motiv că acesta a suferit o intervenție chirurgicală și nu se poate prezenta la proces, un nou termen fiind stabilit pentru 14 septembrie.
Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Pitești pe 3 mai, după strămutarea de la instanța similară din București. Data recomandată inițial pentru începerea judecării cauzei a fost 26 august, fiind ulterior fixată data de 8 iunie pentru primul termen.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 21 aprilie, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Pitești. Instanța supremă a admis o cerere depusă de jurnaliștii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel București la o altă instanță de același grad din țară.
În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel București la Curtea de Apel Pitești, decizia fiind definitivă.
De altfel, în timpul procesului de la Curtea de Apel București jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupau de acest caz — Gabriela Manuela Rădulescu și Andreea Doris Tomescu — pe care le-a acuzat de îndeplinirea obligațiilor profesionale cu rea-credință. Savaliuc era nemulțumit de faptul că instanța nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conține un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea „Sinteza zilei” din 19 iunie 2014.
Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ”Sinteza zilei” din 19 iunie 2014.
În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.
În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.