Judecătoare din Iaşi, acuzată de către propriul frate că şi-a UCIS MAMA

Cerasela Cazacu, magistrat la Judecătoria Iaşi, a fost reclamată la Parchet pentru omor chiar de către fratele ei. Anchetatorii au deschis un dosar penal însă efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, informează "Adevărul".
Romania TV
20 nov. 2013, 09:25
Judecătoare din Iaşi, acuzată de către propriul frate că şi-a UCIS MAMA

Magistratul Cerasela Cazacu, de la Secţia Civilă a Judecătoriei Iaşi, este acuzat de fratele ei, Cătălin Hulbocianu, că prin acţiunile sale ar fi provocat decesul mamei, care a survenit în luna aprilie a acestui an. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au confirmat că judecătoarea este cercetată urmare a unei plângeri făcute iniţial pe omor, însă încadrarea juridică a fost schimbată în abuz în serviciu.

Surse juridice susţin că Cerasela Cazacu mai este cercetată de procurori şi în alte două dosare, pentru infracţiunile de favorizarea infractorului şi fals în declaraţii. Plângerea împotriva judecătoarei Cazacu a fost înaintată la Parchet imediat după moartea mamei acesteia, Eugenia Hulbocianu, care a decedat în luna aprilie a acestui an pe un pat de spital al unei clinici private din Iaşi.

Cauza decesului a fost, potrivit plângerii amintite, o afecţiune pulmonară şi ar fi survenit urmare a „neîngrijirii şi inacţiunii frauduloase ale făptuitoarelor”.

Alături de Cerasela Cazacu, la Parchet a mai fost reclamată şi o amică de-a acestei, Alina S., cea care era curatorul bătrânei în momentul decesului. „

„În mod neîntemeiat consider că învinuitele au acţionat cu intenţie directă atunci când, în războiul dus împotriva mea şi-au asumat ca victimă colaterală să fie mama. Mai mult, atât prin acţiunile cât şi prin inacţiunile lor, Hulbocianu Eugenia a decedat în condiţii de abandon şi neîngrijire, fiind obligată nedemn la izolare şi umilinţă deşi starea ei de sănătate iniţială nu invita la astfel de măsuri extreme de «ocrotire»”, scrie Cătălin Hulbocianu în plângerea sa penală.

Cea de-a doua persoană reclamată în dosar, Alina Elena S., este cea care, zice Hulbocianu, cu ajutorul judecătoarei Cazacu, ar fi obţinut în mod fraudulos custodia bătrânei. Bărbatul spune că scopul obţinerii custodiei Eugeniei Hulbocianu, acordată de instanţă din cauza unei afecţiuni psihice a femeii, ar fi fost unul material. Hulbocianu a susţinut că, prin această acţiune, sora sa ar fi dorit să pună mâna pe un apartament.

Alina S. ar fi devenit curator special al mamei judecătoarei Cazacu în anul 2011. „Odată propusă curator specal al lui Hulbocianul Eugenia, printr-o încheiere ambiguă sub aspectul dobândirii acestei calităţi, a urmat planul surorii mele şi a început ca în numele mamei să promoveze o multitudine de acţiuni judecătoreşti împotriva mea. Toate aveau ca scop final interese patrimoniale”, se mai arată în plângere.

În acelaşi document bărbatul mai precizează că sora sa şi-ar fi tratat mama ca „pe un obiect”, internând-o în diferite clinici.

Cerasela Cazacu a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse de fratele ei. Magistratul a mai fost în vizorul opiniei publice după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost filmată de un vecin în timp ce îl înjura pe acesta şi îl numea prost. Cazacu se află în conflict mai vechi cu vecinii din cauza unui uscător din scară.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Secretele proiectului gigant al lui Nicolae Ceaușescu. Ce ar fi trebuit să se întâmple până în anul 2000 în toată România, nicio țară din lume n-ar mai fi avut asta
Capital.ro
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Jaful care a speriat România. Devalizarea istorică a Bancorex
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunț cumplit despre Bruce Willis. Familia actorului e devastată: Nu mai are mult timp
StirileBZI
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru ajutoarele de încălzire 2024-2025! Cererile se depun până pe 20 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Tensiuni în Pokrovsk: Rusia a distrus 80% din infrastructura esențială a orașului
MediaFlux
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând