Judecătoarea Antonela Costache rămâne în arest

Judecătoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti, arestată preventiv într-un dosar de corupţie, rămâne în detenţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins, luni, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.
Iulian Tudor
01 apr. 2013, 14:01
Judecătoarea Antonela Costache rămâne în arest

Cererea de eliberare a judecătoarei Antonela Costache a fost respinsă pe motiv că este neîntemeiată. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă, scrie Mediafax.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de fapte de corupţie, se află în arest după ce instanţa supremă le-a respins definitiv, în 20 martie, recursurile la măsura preventivă dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut măsura arestării preventive în cazul altor patru inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu.

De asemenea, instanţa supremă a admis recursul procurorilor în privinţa lui Marian Catrin, hotărând arestarea preventivă a acestuia.

La 28 martie, Tribunalul Bucureşti a a decis ca în acelaşi dosar să fie arestat preventiv şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache.

În 15 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de CSM din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).

Alături de acestea au mai fost arestaţi avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu. Instanţa a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicţie de a părăsi ţara. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată atât de cei şase arestaţi, cât şi de procurorii anticorupţie, în cazul lui Marian Catrin.

Potrivit DNA, în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, Daniel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, şi soţia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, precum şi fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea judecătoarelor Viorica Dinu şi Antoanela Costache.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Doctoriță stomatolog ucisă în cabinetul său din Brăila: anchetatorii investighează toate pistele
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'