Cel mai recent caz este cel al judecătoarei Maria David, condamnată la patru ani de închisoare pentru luare de mită, însă decizia nu este definitivă şi ea poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Poate unul dintre cele mai renumite cazuri este cel al judecătorului Florin Costiniu, fost preşedinte al secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Un dosar celebru mai ales prin numele lui Cătălin Voicu, implicat în acest dosar, Florin Costiniu a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă.
Au fost, de asemenea, şi pedepse de închisoare cu executare. Cazul judecătoarei de la Curtea de Apel din Iaşi, Georgeta Buliga, care a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ea a pretins atât pentru ea, cât şi pentru colegii săi o sumă de 4.000 de euro şi altă sumă separat pentru ea în scopul de a da o decizie favorabilă într-un dosar de partaj.
Au existat, de asemenea, şi judecătoare care au intrat în atenţia DNA pentru luare de mită, cum ar fi judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Pusoiu. Acestea au pretins excursii în Indonezia sau mai multe cadouri costisitoare.
Toate acestea nu fac decât să arate că magistraţii din România nu sunt atât de incoruptibili pe cât le cere statutul.