„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În temeiul art.335 alin. (4) şi alin. (41) Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr. 117/II-2/2018 din 03 iulie 2018, în dosarul nr.337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei numai in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.248 Cod penal de la 1969. Menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art 10 lit. a) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 130 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 01 octombrie 2018”, se arată în decizia instanței.
„Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a afirmat Dragnea, la Parlament.
DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)”.
Dosarul vizează finanţarea din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman a unor contracte.
Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracțiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activității companiei Tel Drum.
Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.
Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală.
De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul „Tel Drum”, în care este cercetat Liviu Dragnea.
În dosarul „Tel Drum” sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman.