„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de marţi noaptea a prevăzut un termen de aplicare a modificărilor la Codul Penal de zece zile, ceea ce însemna că pe 11 februarie ar fi urmat ca noi, magistraţii, să închidem unele dosare sau să aplicăm pedepse mai mici pentru acele infracţiuni. E, (în urma abrogării OUG) nu există nici un efect negativ asupra dosarelor în curs. Ele îşi vor urma parcursul ca şi cum Ordonanţa de Urgenţă 13 nu ar fi existat niciodată”, a explicat judecătorul cristi Danieţ, la rfi.ro.
Acesta a mai precizat că „teoretic, lucrurile care au inflamat opinia publică pot fi reluate într-un proiect de lege şi trimise la Parlament şi tot teoretic, Parlamentul le poate aproba”.
„Este posibil ca Guvernul sau Parlamentul să se atingă din nou de aceste texte, să elimine din nou neglijenţa în serviciu, să introducă pragul de 200.000 de lei la abuzul în serviciu sau să elimine jumătate din infracţiunea de conflict de interese, vă spun da, este posibil în Parlament, dar cel puţin societatea civilă şi magistraţii şi ambasadele şi opinia publică în general pot veghea ca aceste lucruri să se întâmple în urma unor dezbateri şi nu pe furiş într-o noapte„, a mai spus Cristi Danileţ.
Citeşte şi: STENOGRAMA adoptării OUG 13. Sorin Grindeanu: Aveţi toate avizele? Florin Iordache: Bineînţeles