„În şedinţa din data de 3 decembrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de judecător a domnului Apostol Gabriel, de la Judecătoria Piteşti, începând cu data de 3 decembrie 2014 până la data de 1 februarie 2016. Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a art. 62 alin. 1 lit. b şi art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM.
Potrivit comunicatului CSM, art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 arată că „boala psihică se constată printr-o expertiză de
specialitate, la sesizarea preşedintelui instanţei sau a conducătorului parchetului ori a colegiilor de conducere, iar suspendarea din funcţie se dispune pe perioada recomandată de comisia medicală de specialitate”. Potrivit aceluiaşi articol, „după expirarea perioadei prevăzute la alin. (1), Consiliul Superior al Magistraturii, pe baza unei noi expertize, poate hotărî încetarea suspendării şi repunerea în funcţie a judecătorului sau procurorului, prelungirea acesteia sau, dacă boala este ireversibilă, propune eliberarea din funcţie potrivit legii”.
Gabriel Apostol a devenit cunoscut după ce a fost implicat în mai multe scandaluri şi după ce a participat la una dintre ediţiile emisiunii MasterChef.
În noiembrie 2013, angajaţii unui magazin de bricolaj din municipiul Piteşti au fost agresaţi de un bărbat, pe care l-au identificat ca fiind judecătorul Gabriel Apostol.
De asemenea, în octombrie 2013, Gabriel Apostol a reclamat faptul că a fost agresat de doi poliţişti în timp ce se afla în incinta unei benzinării de pe autostrada A1.