„Cifrele ne obligă să acţionăm rapid în câteva direcţii, deşi Suceava este judeţul cu cea mai mare lungime de kilometri de drumuri judeţene şi comunale numărul accidentelor mortale, 72, ne situează din păcate pe primul loc. Trebuie prin metoda ruşinării, dacă nu altfel, să le facem publice aceste acţiuni şi să descurajăm şi să chemăm societatea civilă la combaterea indisciplinei în trafic„, a spus Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean.
El a arătat că urmează să se stabilească şi modalitatea de descărcare a imaginilor de pe camerele de supraveghere din anumite zone publice pentru că pot fi foarte multe dovezi de indisciplină în trafic. Astfel, orice şofer va şti că poate fi monitorizat şi abaterea lui poate fi descoperită, scrie Mediafax.
88 de oameni şi-au pierdut viaţa în cele 72 de accidente mortale care au avut loc pe drumurile din judeţ, cele mai multe din ţară, la distanţă de Prahova, al doilea judeţ care se confruntă cu aceeaşi probleme, unde au murit 64 de oameni.
Principalele cauze ale accidentelor sunt viteza excesivă şi neadaptată condiţiilor de trafic, indisciplina pietonilor, neacordarea priorităţii de şoferi pietonilor, spun autorităţile.
„Foarte interesant şi îngrijorător este că s-a mutat ponderea accidentelor grave şi mortale către localităţile mici şi rurale, accidente cu motociclişti, biciclişti, căruţaşi„, a spus preşedintele CJ.
În cadrul şedinţei s-a convenit ca CJ Suceava, împreună cu Inspectoratul Şcolar şi cu Prefectura să pregătească o săptămână a educaţiei rutiere în şcoli, dar să fie organizate şi şedinţe publice în cămine culturale cu proprietari de căruţe, de biciclete, motociclete, pentru a prezenta cazurile şi pentru a îi instrui în direcţia prevenţiei.
Citeşte şi IGPR: Abaterile bicicliştilor, a treia cauză care a dus la producerea accidentelor