Hague s-a declarat „dezamăgit” de hotărârea Ecuadorului de a-i acorda azil politic lui Assange. „Nu vom oferi autorizaţia necesară ca Julian Assange să plece liber din Marea Britanie, nu există nicio bază legală care să ne oblige în acest sens”, a spus Hague, părând să excludă posibilitatea unui atac asupra ambasadei ecuadoriene.
Întrebat dacă această situaţie poate dura luni sau chiar ani întregi, Hague a precizat: „Este posibil”, sugerând o perioadă „considerabilă” şi argumentând că „nu există limită de timp” pentru soluţionarea acestui caz. Hague a respins acuzaţiile Ecuadorului privind riscul unui asalt al forţelor de ordine britanice asupra ambasadei din Londra.
Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a acceptat să îi acorde azil politic fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Presa sugerase că Ministerul de Externe britanic ar putea anula statutul diplomatic al Ambasadei Ecuadorului, pentru a-şi îndeplini „obligaţia legală” privind extrădarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, conform prevederilor legii Premiselor Diplomatice şi Consulare din 1987. O astfel de măsură ar permite Marii Britanii să revoce statutul diplomatic al unei ambasade de pe teritoriul britanic, pentru a permite poliţiei să intre în clădire.
Fondatorul WikiLeaks se află din 19 iunie în ambasada Ecuadorului din Londra, cerând azil politic în contextul în care justiţia britanică a admis extrădarea sa în Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale. Assange susţine că extrădarea sa în Suedia ar deschide calea transferului în Statele Unite, unde ar risca pedeapsa cu moartea pentru difuzarea a zeci de mii de mesaje diplomatice şi militare cu caracter confidenţial.