Jumări de porc. Crăciunul este la o aruncătură de băț, iar gospodinele fac deja listele cu preparate pentru masa festivă. Acest preparat nu are cum să lipsească din meniul pe care în pregătești. Descoperă cum să pregătești cele mai bune jumări cu bere și care sunt pașii pentru ca acestea să iasă crocante și gustoase. Ce trebuie să știi și de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente jumări de porc
Dacă dorești să pregătești cele mai delicioase jumări de porc pentru sărbători, este important să le tai în bucăți mici. Avantajul este că se vor prăji mai uniform, mai rapid și vor fi mai ușor de consumat.
De asemenea, vei avea nevoie de un tuci mai mare, iar focul la care le gătești ar trebui să fie la intensitate redusă. Este recomandat să folosești o lingură mai mare, preferabil din lemn.
Așadar, după ce ai așezat tuciul pe foc, completează-l cu 500 ml de apă și adaugă jumări tăiate anterior. Acoperă tuciul cu un capac până când apa se evaporă complet, însă nu uita să îl îndepărtezi la momentul potrivit.
În timpul acestui proces, amestecă bine folosind lingura de lemn pentru a te asigura că jumările nu se lipesc de tuci.
Pe măsură ce jumările încep să se rumenească și să se topească, este momentul să scoți untura fierbinte din tuci. Nu lăsa untura să rămână până când jumările sunt complet rumenite, deoarece va capăta o nuanță maronie.
Când jumările sunt aproape gata și mai există puțină untură în tuci, toarnă cei 500 ml de bere blondă.
Atenție! Când vei turna berea peste jumările încinse, pot să sară stropi fierbinți din cauza unturii, deci asigură-te că stai la distanță și te protejezi!
După aceea, amestecă bine jumările până când berea se evaporă complet, iar apoi poți începe să le scoți din tuci. Utilizează o paletă de tip strecurătoare și așează jumările pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
Nu uita să adaugi sare peste jumările calde, după gust. Ar trebui să le guști pentru a te asigura că au suficientă sare pentru a rezista peste iarnă, deoarece lipsa acesteia poate duce la mucegai!