Jungla din traficul bucureştean. Imagini scandaloase cu un „haiduc” pe trotinetă VIDEO

Traficul din Bucureşti este unul dintre cele mai aglomerate din lume, astfel că nervii răbufnesc la fiecare colţ de stradă. Un filmuleţ viral pe Tik Tok arată cât de mare este haosul şi cât d eîntinşi sunt nervii la orele de vârf.
Filip Stan
11 dec. 2022, 11:01
Jungla din traficul bucureştean. Imagini scandaloase cu un

Haos în trafiocul bucureştean, mai ales că vine perioada cumpărăturilor de Sărbători. Capitala, dar și alte mari orașe din țară sunt acaparate de trotinetele electrice, mijloace rapide cu care poți traversa ușor aglomerația de la orele de vârf. Deși tot mai multă lume le folosește, reglemetările cu privire la purtarea căștii sunt ignorate, cât și regulile de circulație, iar asta îi face pe trotinetiști printre cei mai periculoși participanți la trafic.

Citeşte şi:

Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad. Suma care îţi va mări factura
Sunt reguli noi pentru cei care merg cu trotinetele electrice prin Capitală. Potrivit unui regulament propus de Primărie, persoanele care le folosesc nu mai au voie să circule cu ele pe aleile din parcuri sau în grădini publice.

Accesul este limitat și pe trotuar, doar în zonele unde sunt amenajate piste speciale destinate bicicletelor sau trotinetelor. În plus, firmele care le închiriază vor plati taxe.

În București, aproape că nu există stradă pe care să nu vedem o trotinetă electrică. Noul regulament al Primăriei Capitalei îi obligă pe cei care le folosesc să circule pe trotuar doar pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru vehicule este de 50 de km/h. Atenție, detinătorii acestor mijloace de transport au voie să circule cu o viteză maximă de 25 de km pe oră.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: „Apar limitări de viteză în anumite zone, acolo unde noi considerăm că este un risc ca o viteză mai mare să pună în perciol pietonii și alți participanți la trafic. Cea mai mare viteză este de 25 de kilometri la oră, aceste limitări au venit din partea societății civile, de 10 km, de 5 km, în funcție de zone și de intensitatea pietonilor”.

Noi restricții pentru trotinetele electrice. Care va fi viteza maximă admisă pe drumurile publice
Peste 10.000 de trotinete electrice pot fi închiriate în București. Ele aparțin unor operatori privați care vor fi obligati să obțină o licență de funcționare care se taxează anual. În plus, pentru fiecare trotinetă închiriată, este propusă o taxă de 50 bani pe zi sau 1 leu pe metru pătrat ocupat.

Cum se circulă în Giuleşti, imagini de la un scandal în trafic:

https://www.tiktok.com/@kevindaniel199990/video/7175155443117968645?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Ce amenzi riscă cei care folosesc trotinete electrice
Potrivit noului regulament, trotinetele pot fi lăsate doar în anumite zone. Este interzisă staționarea lor în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona trecerilor de pieteni, pe spațiile verzi sau pe carosabil.

Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei, iar firmele care le închiriază sunt obligate să le ridice din zonele unde sunt staționate neregulamentar. În plus, companiile trebuie să aibă o asigurare obligatorie în caz de accident.

De celalată parte, cei care le folosesc susțin că ar trebui îmbunătățită infrastructura pentru trotinete. În lipsa unor piste speciale, pietonii ajung să fie loviți pe trotuare, iar pe șosea nu se respectă regulile de circulație. Anul trecut, peste 300 de oameni au fost răniți în accidente cu trotinete electrice, iar numărul este în creștere.

În acest moment, la nivel European, nu există un regulament destinat folosirii trotinetelor electrice, iar fiecare stat are propriile reguli.

În Danemarca, de exemplu, persoanele care le utilizeazaă trebuie să poarte în mod obligatoriu cască de protecție, iar în Finlanda este impusă o viteză maximă de depasare de 15 km/oră.

 

Un sondaj arată că 58% din șoferi și 28% dintre pietoni sunt în gardă când văd un trotinetist
Cu prilejul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie (World Day of Remembrance – WDoR) din 20 noiembrie, au fost analizate rezultatele unui sondaj la care au răspuns peste 3.300 de participanţi la trafic, dintre care peste 2.800 de şoferi. Rolul sondajului a fost să compare percepţiile pe care le au faţă de ceilalţi participanţi la trafic şoferii (persoanele care au carnet de conducere), pe de o parte, respectiv pietonii (persoanele fără carnet de conducere), pe de altă parte.

Atât şoferii, cât şi pietonii par să perceapă utilizatorii de trotinetă drept mai periculoşi decât bicicliştii sau motocicliştii. Astfel, întrebaţi dacă sunt de părere că utilizatorii de trotinete pot fi un pericol în trafic, aproape 6 din 10 şoferi (57,89%) au declarat că da, mai mult ca alţi participanţi la trafic. Prin comparaţie, bicicliştii sunt percepuţi drept mai periculoşi decât alţi participanţi la trafic de către 33,45% dintre şoferi, pietonii – de către 34% dintre şoferi, iar motocicliştii – de către 27% dintre conducătorii auto.

 

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Concediul 2024. Ce se întâmplă, de fapt, cu zilele de concediu neluate până la sfârşitul anului. Asta spune legea
Capital.ro
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Suferința ascunsă a lui Gabriel Cotabiță. Dezvăluiri tulburătoare
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Episodul de iarnă se încheie: vreme frumoasă de alegeri
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy