Jurnalista Marina Ovsiannikova, devenită cunoscută după mesajele anti-Putin de la televiziunea rusă, a fost reținută în timp ce își plimba câinii

Marina Ovsiannikova, jurnalistă din Rusia cunoscută la nivel mondial după ce a transmis un mesaj împotriva lui Vladimir Putin la televizor, la începutul războiului din Ucraina, a fost arestată în urma protestului de acum câteva zile din fața Kremlinului.
Filip Stan
18 iul. 2022, 20:55
Jurnalista Marina Ovsiannikova, devenită cunoscută după mesajele anti-Putin de la televiziunea rusă, a fost reținută în timp ce își plimba câinii

Polițiștii au reținut-o pe Marina Ovsiannikova, duminică, în timp ce își plimba câinii. S-a întâmplat la doar câteva zile după ce Marina Ovsiannikova a protestat în fața Kremlinului purtând o pancartă în semn de protest față de uciderea copiilor ucraineni. Jurnalista l-a numit pe Putin „ucigaș” și l-a întrebat „câți copii trebuie să mai moară pentru ca voi să vă opriți?”.

Apropiații jurnalistei cred că arestarea nu are legătură cu noul protest. „Marina a fost reținută”, au scris apropiații săi pe contul ei de Telegram. „Nu există informații despre locul în care se află”, au adăugat aceștia, potrivit TheGuardian.

Apoi, Ovsiannikova a postat ea însăși pe pagina sa de Facebook fotografii în timp ce își plimba cei doi câini. „Am ieșit la o plimbare cu câinii. Abia ce am ieșit pe poartă că oamenii în uniforme m-au abordat”, a scris ea. „Acum mă aflu la Krasnoselsky, la Ministerul de Interne”, a precizat jurnalista, referindu-se la o secție de poliție din Moscova.

Ulterior, câteva ore mai târziu, Ovsiannikova a transmis că a fost eliberată. „Sunt acasă. Totul este bine”, a scris ea pe Facebook în timpul nopţii. „De acum ştiu că e mai bine să ies din casă cu paşaportul şi un rucsac după mine”, a adăugat ea.

Cine e jurnalista Marina Ovsiannikova și cum a ajuns să fie cunoscută la nivel mondial

Reamintim că pe 14 martie 2022, la doar câteva săptămâni de la izbucnirea războiului, Marina Ovsiannikova, angajată la vremea aceea a telviziunii Pervîi Kanal, a scandat, în timpul transmisiunii în direct „Fără război! Opriți războiul! Nu credeţi propaganda! Aici primiţi doar minciuni”. Televiziunea a oprit imediat transmisiunea și a schimbat știrea.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este țara agresoare, iar responsabilitatea acestei agresiuni ține de conștiința unei singure persoane. Acest bărbat este Vladimir Putin”, a spus Ovsyannikova într-un videoclip, înainte de a întrerupe transmisiunea în direct.

Marina, în vârstă de 43 de ani, lucra ca editor la televiziunea respectivă. În urma incidentului, jurnalista, mamă a doi copii, a fost audiată, iar apoi amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 250 de euro) și lăsată în libertate.

După ce a fost audiată, la vremea aceea, jurnalista a transmis că „viaţa mea s-a schimbat mult, asta cu siguranţă. Îmi pare bine că am spus ceea ce gândesc. Mult mai important e că a apărut o nouă tendinţă: alţi jurnalişti îmi urmează exemplul”.

„Sunt nişte zile foarte grele în viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm, interogatoriul a durat 14 ore. Nu am avut dreptul să vorbesc cu rudele mele, nu am avut acces la asistenţă juridică şi de aceea am fost într-o poziţie foarte dificilă. Astăzi trebuie să mă odihnesc!”, spunea ea.

După incidentul de la postul de stat rus Pervîi Kanal, în urma căruia a fost dată afară, Marina Ovsiannikova a fost angajată la ziarul german Die Welt.

 

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Rusia promovează politicieni anti-sprijin Ucraina pe rețele sociale înaintea alegerilor din SUA, arată raportul Meta
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...