Kaufland Germania vinde un produs obţinut din deşeuri alimentare. Marfa este deja la raft la preţuri promoţionale

Un produs obținut din deșeuri alimentare este deja la vânzare în magazinele Kaufland. Pentru moment, reprezentanții magazinului au vorbit doar despre magazinele Kaufland din Germania. 
Mircea Filipescu
03 mart. 2025, 18:17
Kaufland Germania vinde un produs obţinut din deşeuri alimentare. Marfa este deja la raft la preţuri promoţionale
Promoție imbatabilă la Kaufland în perioada 13 - 15 decembrie

Kaufland a implementat un sistem de valorificare a deşeurilor alimentare generate în magazinele sale, transformându-le într-un produs utilizabil în agricultură. Astfel, reziduurile organice care altădată ajungeau la groapa de gunoi sunt prelucrate şi convertite într-un îngrăşământ organic granular, disponibil pentru cumpărare în reţeaua Kaufland din Germania.

Noul produs, comercializat sub marca proprie Kaufland, „Countryside”, este realizat exclusiv din deşeurile alimentare colectate din magazinele retailerului. Acestea sunt supuse unui proces controlat de compostare industrială, în cadrul căruia sunt descompuse biologic în condiţii optime de temperatură şi umiditate, pentru a asigura o fermentaţie eficientă. Ulterior, materialul rezultat este uscat şi granulat, făcându-l uşor de utilizat şi de aplicat pe sol, conform publicației germane Echo24, citate de stiridiaspora.ro.

Granulele obţinute conţin un amestec echilibrat de nutrienţi esenţiali pentru sol, inclusiv azot (N), fosfor (P) şi potasiu (K), elemente indispensabile dezvoltării plantelor. Pe lângă aceste macroelemente, produsul furnizează materie organică care contribuie la menţinerea structurii solului şi la stimularea activităţii microorganismelor benefice.

Produsul „Countryside” a fost introdus iniţial pe piaţă ca articol promoţional, în perioada 27 februarie – 5 martie, fiind vândut în pachete de 2,5 kg la un preţ de 5,99 euro. Având în vedere cererea consumatorilor, Kaufland a decis să includă îngrăşământul în oferta permanentă a departamentului destinat grădinăritului din magazinele sale din Germania.

Măsurile anti-risipă alimentară au intrat în vigoare de joi. Ce obligaţii au patronii de restaurante şi magazine şi ce amenzi riscă

Această iniţiativă se aliniază principiilor economiei circulare, reducând semnificativ cantitatea de deşeuri alimentare care ar ajunge la depozitele de gunoi sau la incinerare. Deşeurile biodegradabile constituie un factor major al emisiilor de gaze cu efect de seră, iar prin reciclarea acestora într-un produs valoros, Kaufland contribuie la diminuarea impactului negativ asupra mediului.

Potrivit datelor Eurostat, în Uniunea Europeană se generează anual peste 88 de milioane de tone de risipă alimentar, din care o mare parte provine din sectorul retail. Iniţiative precum cea a Kaufland reprezintă un model de gestionare sustenabilă a acestor resurse, oferind o soluţie pragmatică pentru utilizarea eficientă a materiilor organice.

„Cu granulele de îngrăşământ organice, am creat o modalitate nouă şi eficientă de a recicla deşeurile alimentare inevitabile din magazinele noastre într-un mod de întrebuinţare de îndrăgostit de grădinari”, a declarat Ines Rottwilm, Şefa departamentului de durabilitate din cadrul Kaufland.

Kaufland a atins pragul de 190 de magazine la nivel național: ultima unitate deschisă a creat 70 de noi locuri de muncă

Kaufland România deschide al patrulea magazin din Baia Mare, sprijinind comunitatea locală prin crearea a peste 70 de locuri de muncă. Cu această deschidere, rețeaua companiei ajunge la 190 de magazine la nivel național.

Hipermarketul, situat pe Str. Vasile Lucaciu nr. 163, este construit pe o suprafață de peste 5.700 mp și dispune de un spațiu de vânzare de 2.600 mp. Noul Kaufland se remarcă printr-o contribuție semnificativă la protejarea mediului.

În zona parcării au fost plantați puieți pe o suprafață de 2000 mp, câte un copac la fiecare trei locuri. Pe măsură ce cresc, aceștia vor transforma treptat zona într-un spațiu verde, cu umbră naturală. Pe acoperișul magazinului sunt instalate panouri fotovoltaice pe o suprafață de peste 1.000 mp, reprezentând o investiție de aproximativ 300.000 euro. Acestea vor genera energie verde și vor diminua emisiile de CO₂ cu peste 150 tone anual.

Magazinul va fi deschis pentru public începând de vineri, 28 februarie, și va avea un program de funcționare zilnic, cuprins între orele 07:30-22:00 de luni până sâmbătă, respectiv 08:00-21:00 duminica. Cu ocazia inaugurării, clienții noului magazin Kaufland sunt așteptați cu promoții speciale la alimente și produse non-food. Printre produsele incluse în ofertă se regăsesc: spată de porc fără os, la 14,99 lei/kg, redusă de la 24,99 lei/kg, detergent automat pentru rufe Herr Klee 3kg, la 19,99 lei, redus de la 29,99 lei, precum și 30% reducere la toată gama de accesorii auto.

Pentru o plată rapidă, magazinul dispune de 15 case de marcat, dintre care 10 sunt express, de tip self check-out. De asemenea, clienții au la dispoziție serviciul K-Scan, care le permite să își scaneze produsele direct din magazin și o plată rapidă la finalizarea cumpărăturilor.

Pentru a asigura accesibilitatea, magazinul beneficiază de infrastructură modernă, incluzând o pistă de biciclete, un trotuar pietonal și rastele pentru 24 de biciclete. Parcarea dispune de 255 de locuri, dintre care 10 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, 8 sunt destinate părinților, iar 3 locuri au acces stația de încărcare pentru mașini electrice, scrie retail.ro.

Galeria comercială oferă clienților acces la o varietate de magazine și servicii, printre care farmacia Someșan, cofetăria și brutăria Gina Cakes, magazinul Sinsay, pet shop-ul Zoopers, Inmedio (ziare, loto, tabac) și Hypericum – Doctorul Naturii, magazin specializat în produse naturiste. În plus, sunt disponibile două aparate de cafea Dallmayr & Nestlé, lockere pentru ridicarea coletelor (Sameday, Fanbox, GLS și DPD Curier), un aparat de plată SelfPay și un punct GSM.

Pentru a încuraja comportamentele ecologice în rândul clienților, noul magazin Kaufland din Baia Mare integrează și sisteme de colectare separată.

Kaufland răspunde la întrebările clienților: unde are loc sesiunea de Q&A

În interiorul magazinului, clienții vor găsi un automat de reciclare self-service, prevăzut cu patru guri de colectare, unde pot recicla ambalaje în schimbul voucherelor de extra-reducere. Pot aduce aici PET-uri, sticle și doze de metal (cu volum de până la 3 litri), garanția de 0,50 RON fiind restituită doar pentru ambalajele cu simbolul „Ambalaj cu garanție” tipărit pe etichetă.
În zona de la intrare, în spațiul special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, clienții pot depune pentru reciclare ambalaje ale produselor de îngrijire personală sau de curățenie și vor fi recompensați pe loc cu vouchere de 35% reducere la cumpărarea altor produse noi, din oferta lunară. Clienții pot depune sticle goale din plastic de șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichid, dar și recipiente goale de produse de curățenie, precum detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor. Voucherele se ridică de la Biroul de Informații din magazin.
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.550 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați și o rețea de 190 de magazine în România.

Klaus Iohannis a promulgat legea alimentelor. Toţi românii sunt afectaţi, amenzile ajung până la 20.000 de lei

Klaus Iohannis a promulgat legea alimentelor. Potrivit noilor reglementări, magazinele alimentare sunt obligate să vândă produsele apropiate de expirare la prețuri reduse și să doneze alimentele nevândute. Astfel, consumatorii pot beneficia de prețuri reduse pentru produsele care se apropie de data limită de consum. Încălcarea acestor reguli poate atrage amenzi de până la 20.000 de lei.

Citeşte şi: salariul minim în România, este ordin de la Bruxelles. Ajutor financiar pentru 1,6 milioane de români

Alimentele care nu mai sunt potrivite pentru consumul uman trebuie să fie donate către adăposturi pentru animale sau să fie reciclate ca și compost sau biogaz, în conformitate cu noile prevederi legale. Aceste măsuri completează Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare și vizează organizarea la nivel național a activității operatorilor economici din sectorul agro-alimentar, precum și implementarea de măsuri pentru reintroducerea alimentelor în circuitul economic și distribuirea către persoanele defavorizate.

În cazul nerespectării acestor reglementări, sancțiunile financiare pot ajunge între 10.000 și 20.000 de lei. De asemenea, restaurantele și cantinele sunt incluse în aceste prevederi, fiind obligate să gestioneze alimentele în mod responsabil și să contribuie la reducerea risipei alimentare.

Restaurantele și cantinele sunt, de asemenea, incluse în aceste prevederi. Potrivit stiripesurse.ro, deputata USR Diana Buzoianu, coiniţiatoare a proiectului, a explicat totul despre această lege.

„Sunt prevăzute măsuri pentru magazine, restaurante, cantine, autorităţi, de reducere a risipei alimentare, cel puţin două măsuri implementate înainte să ajungă alimentele la groapa de gunoi, printre care să reducă preţul alimentelor înainte de expirare, să doneze alimentele, să le dea pentru a fi folosite pentru mâncarea animalelor, să fie folosite la compost etc.. ONG-urile vor putea prelua mai uşor alimentele greu perisabile. Va exista o platformă digitală creată de Ministerul Agriculturii unde operatorii economici vor raporta date cu privire la risipa alimentară”, a declarat Diana Buzoianu, deputatp USR, coiniţiatoare a proiectului de lege.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce îi place, de fapt, lui Donald Trump să mănânce. Mulți ar ajunge la doctor cu o asemenea dietă
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Cine nu mai primeşte alocaţia pentru copii în aprilie? Tot ce trebuie să ştii despre ajutorul de la stat
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Mariana Moculescu, în pragul evacuării. Fostul soţ, Horia Moculescu, a sfătuit-o să-şi găsească serviciu: „Nu pot da mai mult decât pot”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Producţia următorului film James Bond a început. Va fi o colaborare incredibilă
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Primele reacții internaționale după taxele vamale anunțate de Donald Trump de „Ziua eliberării Americii”
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Creștere obligatorie a pensiilor decisă de judecători! Cine ar putea primi cu 50% mai mult la pensie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)