Kelemen Hunor: În 2012, UDMR se confruntă cu cele mai dificile alegeri din istoria sa de 23 de ani

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că alegerile parlamentare din 2012 vor fi pentru Uniune cele mai dificile din ultimii 23 de ani, în condiţiile în care UDMR este în opoziţie şi va intra în competiţie cu celelalte partide maghiare, transmite Mediafax.
Romania TV
28 sept. 2012, 13:58
Kelemen Hunor: În 2012, UDMR se confruntă cu cele mai dificile alegeri din istoria sa de 23 de ani

Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău, că UDMR va avea la alegerile parlamentare atât candidaţi noi, cât şi candidaţi care au mai activat în Parlament, încercând să îmbine „experienţa şi intrarea oamenilor noi în grupurile parlamentare”.

„În 2012, UDMR se confruntă cu cele mai dificile alegeri din istoria sa de 23 de ani. Pentru noi, alegerile parlamentare vor fi cele mai dificile din ultimii 23 de ani. O dată, va fi o prezenţă uriaşă la vot, aşa cum indică sondajele, suntem şi în opoziţie, iar această chestiune ne limitează posibilitatea de a lua decizii pe plan guvernamental, iar în al treilea rând, pentru prima dată în ultimii 23 de ani, vom avea o competiţie internă la alegerile parlamentare. Asta înseamnă că în toate colegiile uninominale partidul eurodeputatului Tokes va avea candidaţi, precum şi partidul lui Szasz va avea candidaţi, mai ales în secuime, deci va fi o competiţie. Noi ne pregătim cu candidaţi credibili, vom avea candidaţi care nu făceau parte până acum din grupurile parlamentare, deci vom înnoi şi grupurile parlamentare, dar, pe lângă oamenii noi, vom avea şi oameni cu experienţă vastă. În politică, de obicei, este nevoie de experienţă, o carieră politică nu se face la 20 de ani şi nu se face în patru ani. Noi vom încerca să îmbinăm aceste două chestiuni, experienţa şi intrarea oamenilor noi în grupurile parlamentare”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR va avea candidaţi în toate colegiile din ţară, ceea ce înseamnă peste 450 de candidaţi, nu numai în Transilvania, unde Uniunea are un electorat stabil, „pentru că actualul sistem electoral este unul proporţional, iar toate voturile pot fi folosite în mandate parlamentare”.

„După alegerile locale am constatat că avem o susţinere largă, de 86 la sută din electoratul nostru, iar aceasta ne dă şi curajul să mergem mai departe. Vom avea grupuri parlamentare puternice, atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat, grupuri care în perioada 2012-2016 vor avea un cuvânt de spus în domeniile importante. Este extraordinar de importantă o prezenţă a noastră în Parlament, fiindcă altfel nu putem ajuta autorităţile locale şi comunităţile locale. Pe lângă primari, pe lângă consilieri, e nevoie şi de prezenţa noastră în Parlament”, a spus liderul UDMR.

Kelemen se va întâlni, vineri, cu liderii bisericilor istorice maghiare din Ardeal, la sediul Protopopiatului Reformat din Zalău, la reuniune urmând să mai fie prezenţi europarlamentarul UDMR Sógor Csaba şi secretarul de stat Markó Attila.

În paralel, la sediul UDMR Sălaj va avea loc un dialog bilateral între politicienii economişti ai Uniunii şi întreprinzătorii locali la care vor participa vicepreşedintele politic al UDMR, Borbély László, deputatul Antal István, respectiv politicienii Tánczos Barna şi Borbély Károly.

Tot vineri, politicieni ai Uniunii specialişti în domeniul educaţiei – senatorul Markó Béla, secretarul de stat Király András, deputatul Kötő József, respectiv secretarul general adjunct pentru învăţământ Magyari Tivadar – vor participa la o întâlnire cu tinerii pedagogi maghiari.

Liderii UDMR vor participa, sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), la finalul căreia va avea loc şi şedinţa Consiliului Naţional al Primarilor şi Consilierilor UDMR.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. A fost amazoana filmului românesc. O frumusețe fără egal
Playtech.ro
Cât timp trebuie încălzit motorul mașinii când e ger afară. Sfatul lui Titi Aur pentru toți șoferii: “Atenție, uzurile sunt foarte mari”
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
București vs Cluj, competiția celor mai luxoase mașini. De două ori pe lună se vinde o mașină de 500.000 de euro
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Mario Balint cere, din nou, bani pentru dedicații. Cât i-a dat lui Salam
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Doliu pe scena teatrului din România! Actrița Maria Andreea Raicu s-a stins din viață
Cancan.ro
EL e șoferul de 19 ani care a ucis-o pe Diana, din Câmpia Turzii? Făcea liniuțe pe șosea cu doi tineri în mașină
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Veste uriașă pentru Călin Georgescu. Va fi extrem de fericit: Întrunește condițiile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Carcinomul hepatocelular, o boală tot mai frecventă: simptome, diagnostic și tratamente eficiente
MediaFlux
Se dau 7.000 de lei pe lună timp de 36 de luni. Românii primesc și un loc de muncă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!