Kelemen Hunor (UDMR): Dacă maghiarii nu ne susţin, locurile noastre vor fi luate de europarlamentarii români

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Odorheiul Secuiesc, cu prilejul lansării candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, că interesul comunităţii maghiare este să aibă cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul de la Bruxelles şi a făcut un apel la solidaritate.
Romania TV
29 mart. 2014, 15:47
Kelemen Hunor (UDMR): Dacă maghiarii nu ne susţin, locurile noastre vor fi luate de europarlamentarii români

Kelemen Hunor a menţionat că, dacă maghiarii nu se vor prezenta la vot, locurile vor fi ocupate de candidaţii aflaţi pe listele partidelor româneşti.

„Interesul nostru comun este să ţintim cât mai mulţi reprezentanţi. Interesele noastre pot fi reprezentate numai de maghiari. (…) Noi, maghiarii, credem în Uniunea Europeană, avem valori şi principii comune. (…) Trebuie să ne reprezentăm interesele în Europa şi trebuie ca folosirea limbii materne să fie acceptată, să aducem Catalonia şi Tirolul de Sud în Ardeal. (…) Trebuie să consolidăm spiritul transilvănismului aici şi să îl arătăm şi în Europa. Europa îşi va da seama de rezistenţa noastră dacă dovedim că existăm. (…) UDMR se bazează pe comunitatea maghiară şi maghiarii trebuie să ne ajute. Candidaţii noştri nu pot ajunge în PE fără ajutorul lor. Mesajul meu este puternic şi simplu – dacă nu ne susţinem, locul nostru va fi luat de europarlamentarii români şi poziţia noastră va fi mai slabă şi în România şi în Uniunea Europeană”, a afirmat Kelemen Hunor, în faţa celor aproape 1.500 de participanţi la evenimentul de lansare a candidaţilor.

În context, el a amintit că se împlinesc 25 de ani de când UDMR şi-a asumat sarcina de a apăra drepturile maghiarilor şi de a ţine unită comunitatea.

„Noi am luptat pentru ca cultura şi identitatea să fie respectate. Am negociat în Parlament, în stradă, am ridicat vocea şi la Putere şi în Opoziţie civilizat şi am demonstrat că putem lupta pentru fiecare maghiar”, a mai spus liderul UDMR, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori.

Campania de lansare a candidaţilor a avut loc în Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc, unde au fost afişate bannere scrise în limba maghiară cu sloganurile ”Ardealul în Europa” şi ”Interesele maghiarilor la Bruxelles”. Printre liderii UDMR care au vorbit de la tribuna oficială s-au numărat Marko Bela, Borbely Laszlo, Verestoy Attila, precum şi candidaţii pentru Parlamentul European – Iuliu Winkler, Sogor Csaba, Vincze Lorant, Hegedus Csilla şi Antal Lorant.

În cadrul ceremoniei au fost intonate imnul secuiesc, cel al Ungariei, al Uniunii Europene şi imnul de campanie ”Tulipan, tulipan” (”Lalea, lalea” – referire la sigla UDMR – n.r).

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...