Kelemen: Ungaria nu va cumpăra terenurile de sub cetăţenii români, Geoană vrea să iasă în evidenţă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la RFI, că Ungaria nu va cumpăra terenurile agricole ale românilor şi a apreciat reacţiile pe această temă ale lui Mircea Geoană ca fiind "super-politicianiste", arătând că acesta caută subiecte ca "să iasă în evidenţă".
Romania TV
13 ian. 2014, 12:12
Kelemen: Ungaria nu va cumpăra terenurile de sub cetăţenii români, Geoană vrea să iasă în evidenţă

„Dacă Mircea Geoană ar fi citit legea care reglementează acest domeniu, atunci singur ar fi aflat că în acest moment există destul de multe garanţii pentru cetăţenii români să aibă posibilitatea de a cumpăra terenul şi posibilitatea statului de a veni cu o ofertă şi din acest punct de vedere e aproape imposibil să ajungi până acolo încât un alt stat să-ţi cumpere terenul din România”, a spus liderul UDMR, potrivit Mediafax.

Kelemen Hunor este convins că Ungaria nu va cumpăra „terenul de sub cetăţenii români” şi crede că senatorul PSD Mircea Geoană ori caută subiecte ca să iasă în evidenţă , „ori şi-a pierdut simţul orientării în politică”. „Reacţiile domnului Geoană au fost super-politicianiste şi domnul Geoană ori vrea să fie secretarul general NATO şi atunci caută subiecte, ca să iasă în evidenţă ori şi-a pierdut simţul orientării în politică (…). Nu trebuie să aruncăm gaz pe foc. Sunt convins că Ungaria nu va cumpăra terenul de sub noi, de sub cetăţenii români”, a adăugat Kelemen Hunor, citat de RFI.

O parte a presei a scris, recent, că ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Szabo Jozsef Andor, a declarat că există un program al autorităţilor ungare, prin care cei care doresc să îşi vândă pământul pot încheia un contract cu statul ungar, în urma căruia să primească rentă viageră.

Aceste zvonuri sunt îngrijorătoare, iar implicarea deschisă a Ungariei în achiziţia terenurilor din România este inacceptabilă, fiind necesară discutarea urgentă a subiectului în CSAT, a susţinut, în replică, senatorul PSD, Mircea Geoană.

„Zvonurile, alimentate de declarațiile unui angajat al ambasadei Ungariei la București, conform cărora Ungaria are un plan strategic de a cumpăra teren agricol în Transilvania sunt de-a dreptul îngrijorătoare. (…) Mi se pare inacceptabil ca un stat – în cazul nostru Ungaria – să se implice deschis în activitatea de achiziţie a terenurilor agricole din alt stat”, a precizat Geoană.

Geoană, care este şi preşedinte al Comisiei parlamentare pentru aderarea la Schengen, a arătat că o astfel de atitudine este „lipsită de raţiune” şi reprezintă o „provocare inacceptabilă”, care nu face decât să alimenteze o stare de tensiune de care nici România şi nici Ungaria nu au nevoie.

„Statul român, cu toate instituţiile sale, trebuie să combată o asemenea politică a Ungariei”, a subliniat Geoană.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...