KFC, Taco Bell şi Pizza Hut suspendă planurile de dezvoltare şi estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%

Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell şi Pizza Hut, estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%, la 537 milioane lei, comparativ cu veniturile din restaurante realizate în 2019, care s-au ridicat la 954,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2020 aprobat de acţionari şi publicat pe site-ul companiei, care arată că societatea suspendă totodată planurile de dezvoltare din acest an.
Romania TV
28 mai 2020, 11:17
KFC, Taco Bell şi Pizza Hut suspendă planurile de dezvoltare şi estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%

profitul de exploarare în restaurante este estimat să se prăbuşească cu 77,6%, până la 34,3 milioane lei în acest an, comparativ cu 152,9 milioane lei în 2019.

„În cadrul estimării vânzărilor, a fost considerată o perioadă de 15 săptămâni criza Covid-19 (până la 1 iulie 2020). Pentru restaurantele de tip In line (canalul delivery) şi Drive Thru, pe perioada crizei menţionate mai sus au fost asumate vânzări de până la 55% din media veniturilor anterioare crizei. După această perioadă, estimăm o revenire treptată a vânzărilor, având drept rezultat o scădere cu aproximativ 44% faţă de veniturile anului 2019”, arată raportul companiei.

Sphera operează în prezent 82 de restaurante (dintr-un total de 154), din care 46 restaurante KFC în România, 10 restaurante KFC în Italia, 1 restaurant KFC în Republica Moldova, 20 restaurante Pizza Hut şi 5 restaurante Taco Bell.

Călin Ionescu a fost numit director general executiv interimar al Sphera Franchise Group, care controlează KFC, Taco Bell şi Pizza Hut

Propunerea de buget include efectele generate de Covid-19. Reprezentanţii companiei estimează că moneda naţională îşi va continua tendinţa de depreciere uşoară faţă de euro pe fondul continuării deteriorării deficitului de cont curent.

„Costul mărfii (ca procent din venituri) este uşor peste nivelul anului 2019, în principal datorită perioadei de criză. Costul cu salariile este recalibrat în linie cu veniturile, pe parcursul întregului an 2020”, arată compania.

Compania suspendă totodată planurile de dezvoltre.

„Pe parcursul anului 2020 a fost suspendat planul de dezvoltare, în contextul discuţiilor care se derulează în prezent cu francizorul Yum!”, se precizează în document.

Compania estimează totodată că la sfârşitul anului soldul disponibilităţilor băneşti va fi în jur de 25-30 milioane lei, iar soldul datoriilor pe termen lung va fi în jur de 188-192 milioane lei. Datoria netă va fi în jur de 157 -168 milioane lei.

„Toate asumpţiile menţionate mai sus au în vedere doar evoluţia curentă a crizei Covid-19, pe baza informaţiilor existente în acest moment. Nu putem anticipa cu acurateţe evoluţia viitoare a crizei, cu toate acestea vom lua toate măsurile necesare ca săr ăspundem prompt oricărei evoluţii şi să actualizăm planurile strategice în consecinţă”, spun reprezentanţii companiei.

Compania a avut în primul trimestru al anului pierderile nete de 9,6 milioane lei, de la un profit net de 5,1 milioane lei în primele trei luni din 2019.

Sphera Franchise Group raportează vânzări consolidate de 198,3 milioane lei (28,64 milioane euro) în primul trimestru al anului, reprezentând o scădere de 7,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea a fost determinată în principal de închiderea sau limitarea activităţii restaurantelor impuse de autorităţile guvernamentale din ţările în care operăm. Compania a reuşit să atenueze impactul măsurilor extinse de izolare impuse în România, Italia şi Republica Moldova, concentrându-şiatenţiape canalele Delivery şi Drive-Thru, care continuă să servească mâncare prin KFC Delivery, KFC Drive Thruşi Pizza Hut Delivery.

Sphera Franchise Group şi-a restrâns operaţiunile restaurantelor din România în data de 18 martie, ca urmare a ordinului emis de Ministerul Afacerilor Interne, care a interzis servirea preparatelor în spaţii închise.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...