„Am solicitat date despre Bucureşti, iar aici vom avea în şapte spitale o extensie a capacităţii la ATI. Iar în următoarele maximum 10 zile vom avea suplimentar 123 de paturi de terapie intensivă. Autorităţile au acţionat şi au planuri clare, bine puse la punct, pentru a asigura condițiile în secțiile ATI pentru îngrijirea pacienților care ajung acolo în stare gravă„, a declarat Klaus Iohannis, în timpul declaraţiei de presă de marţi seara. „Accesarea fondurilor europene va duce încă la o creștere a capacității de gestionare a crizei. Numai la ventilatoare, creșterea din aprilie a.c. până în aprilie anul viitor va fi o creștere de 146%„, a completat preşedintele.
Citeşte şi Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră: Situaţia COVID se agravează constant
Totodată, Iohannis a făcut şi o evaluare generală a situaţiei de la ATI, la nivelul întregii ţări. „La acest moment, avem, conform rapoartelor din secţiile de ATI, 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii, nu doar COVID, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare şi o serie întreagă de echipamente achiziţionate cu diverse surse de finanţare. La acestea se adaugă 5 unităţi de terapie intensivă mobilă, 2 spitale modulare şi un modul ATI cu un total de 169 de paturi„, a spus şeful statului.
Președintele Iohannis a avut marți, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La întrunire au participat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Prof. Dr. Dorel Săndesc, și Șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, Col. Dr. Dan Corneci.