Klaus Iohannis a pierdut circa 1000 de fani pe Facebook după desemnarea premierului Viorica Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a pierdut aproape 1.000 de fani pe pagina oficială de Facebook, miercuri seară, de la momentul anunţului făcut la ora 17.30 cu privire la desemnarea Vioricăi Dăncilă, propusă de PSD, pentru postul de prim-ministru.
Alina Costache
17 ian. 2018, 19:21
Klaus Iohannis a pierdut circa 1000 de fani pe Facebook după desemnarea premierului Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a pierdut pe reţelele de siocializare. Dacă la momentul anunţului Klaus Iohannis avea peste 1.815.300 de fani pe pagina oficială de Facebook, acum are în jur de 1.813.800.

”Slăbiciunea şi oportunismul, laşitatea şi pretenţiile nu merg împreună, domnule Preşedinte. I-aţi trădat pe români, dintr-un calcul meschin. Culmea e că, veţi descoperi prea târziu, aţi judecat cu totul greşit, fiindcă alegătorii văd şi penalizează fariseismul”, este unul din sutele de mesaje negative primite de Klaus Iohannis după decizia din această seară.

”De cand sunteti presedinte, a fost un singur moment cand am simtit ca nu v-am votat degeaba, in ianuarie 2017, cand ati iesit in strada, alaturi de manifestanti. In rest, acelasi mesaj: „sunt ingrijorat”. As vrea sa va anunt ca noi, cei care v-am votat suntem disperati, am depasit stadiul de ingrijorare in decembrie 2016. „Ingrijorarea” dvs legata de desemnarea rapida a unui prim ministru pentru a evita „instabilitatea” pare de-a dreptul ridicola in contextul in care tara este condusa de un an de o gasca de indivizi a caror singura preocupare este sa faca legi ce sa ii scape de inchisoare/permite sa fure fara urmari negative. Asta e adevarata instabilitate, sa permiteti in continuare acestor indivizi fara nici o viziune/cunostinte tehnice/administrative in domeniile de care e nevoie intr-un guvern/parlament sa fie la putere. Daca nu am fi avut parlament si guvern in ultimul an, cred ca tara ar fi fost mai stabila decat e cu cei de acum. Deci nu va mai „ingrijorati”, actionati!”, este mesajul unui alt utilizator furios.

Decizia sa a provocat comentarii precum: „Tocmai v-aţi pierdut votul din partea mea la următoarele alegeri”, „Totul e un vid”, „Să vă fie ruşine, pentru cei cu principii sănătoase sunteţi de domeniul trecutului!”.

Un fenomen care s-a mai petrecut şi în februarie 2016, imediat ce preşedintele a luat partea trustului Intact, după ce acesta a primit din partea ANAF notificare de evacuare din clădirile confiscate în dosarul privatizării ICA. Klaus Iohannis a numit atunci demersul „abordare heirupistă” şi a vorbit despre „banale motive administrative”.

„Preşedintele a început să piardă likeuri, 700 – 800 în ultima jumătate de oră. Probabil vor fi 1000 – 2000 până mâine dimineaţă, pierderea e mai mică decât data trecută, dar e relevantă.

Oamenii aşteptau o dovadă de leadership, aşteptau ca preşedintele să surprindă, să găsească o soluţie imaginativă, cei care l-au criticat au fost cei care l-au auzit. A fost emoţia negativă, tonul de om înfrânt, asta s-a transmis in social media.

E o anume dezamăgire.”, a comentat la Digi24 Lucian Mindruţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seară că mai dă o şansă PSD şi o nominalizează pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier, decizie care a stârnit critici din partea opoziţiei. USR arăta că este regretabil că preşedintele Klaus Iohannis a ratat şansa de a limita dezastrul produs de PSD, că a ratat şansa de a-şi folosi atribuţiile constituţionale legitime de a desemna un premier decent, subliniind că ”o altă şansă pentru PSD înseamnă că România rămâne din păcate şi în perioada următoare pradă capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne împinge cu fiecare zi mai departe de Europa”.

De asemenea, comunitatea Corupţia Ucide a reacţionat faţă de decizia preşedintelui, spunând că şeful statului a făcut „un gest inacceptabil de complicitate cu PSD”. „Lupta noastră rămâne aceeaşi. Miza noastră rămâne aceeaşi. Ne vedem sâmbătă, la Piaţa Universităţii!”, este mesajul transmis de Corupţia Ucide.

Klaus Iohannis a pierdut un număr important de fani – peste 10.000 – şi în februarie 2016, din cauza declaraţiei sale în urma evacuării televiziunilor Antena Group de către ANAF. 

Întrebat atunci de reporterul Antena 3 despre acţiunea ANAF în cazul Antenelor, Klaus Iohannis a declarat: „Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”. El a mai spus că a constatat din discuţii pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!