Klaus Iohannis, întâlnire cu Angela Merkel şi Joachim Gauck: Contăm pe sprijinul german

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, miercuri, la Berlin, unde efectuează o vizită oficială. Şeful statului a susţinut o declaraţie, pe Aetoportul Otopeni, precizând că va discuta la Berlin despre integrarea României în spaţiul Schengen.
Ionela Marcu
25 feb. 2015, 16:13
Klaus Iohannis, întâlnire cu Angela Merkel şi Joachim Gauck: Contăm pe sprijinul german

Klaus Iohannis se va întâlni joi cu preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, şi cu cancelarul Angela Merkel, apoi va avea o întrevedere cu preşedintele Bundestagului şi una cu reprezentanţii diasporei.

„Sunt bucuros să efectuez prima vizită la Berlin ca Preşedinte al României, la invitaţia domnului Președinte Joachim Gauck. Relaţiile de cooperare cu Germania au pentru noi o importanţă strategică. Aprofundarea acestei cooperări și a dialogului cu Berlinul și extinderea domeniilor de colaborare constituie o prioritate. Vizita va începe cu o întâlnire cu domnul Preşedinte Joachim Gauck, urmată de o întrevedere cu doamna Cancelar federal Angela Merkel. După-amiază voi avea o întâlnire cu Preşedintele Bundestagului, domnul Norbert Lammert, după care mă voi întâlni cu conducerea Forumului Germano-Român, altul decât Forumul Democrat al Germanilor, și voi încheia ziua cu o întâlnire cu diaspora.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, în vizită oficială în Germania. Şeful statului se întâlneşte cu Angela Merkel VIDEO

Vizita oferă prilejul intrării într-o etapă superioară a relaţiilor bilaterale, ce include şi o susţinere reciprocă pe teme de interes comun în cadrul Uniunii Europene, în plan regional şi internaţional. Contăm pe sprijinul german pentru integrarea reală şi în profunzime a României în nucleul european. Avem multe puncte comune care ne unesc. România, ca şi Germania, este un stat cu un profil comunitar bine conturat, susţinător al aprofundării integrării europene şi al consolidării Uniunii Europene ca proiect politic.

În acest context, vom discuta tematica de actualitate de pe agenda Uniunii Europene.

Vom aborda, desigur, inclusiv subiectul perspectivei aderării României la spaţiul Schengen și, pe un plan mai general, cel al nevoii consolidării securităţii Uniunii Europene și a cetăţenilor săi.

Vom discuta cu siguranţă și despre evoluţiile în materie de securitate de pe continentul nostru și, sigur, în mod special, despre situaţia din Ucraina. De un interes deosebit pentru noi este subiectul perspectivei europene a Republicii Moldova și a ţărilor din Balcanii de Vest.

Voi menţiona cu acest prilej și rolul crescând al comunităţilor germane din România și a comunităţii române din Germania ca punte de legătură și factori de consolidare ai cooperării româno-germane. În toate aceste întrevederi, vom discuta despre paşii pe care România și Germania trebuie să-i întreprindă în continuare pentru ca cetăţenii noștri să beneficieze de pe urma acestei legături puternice”, a spus Iohannis. 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...