În jur de 3000 de persoane care au lucrat în grupe grele de muncă se pot pensiona anual în baza noii legi a pensiilor promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis, lege care spune că românii care au lucrat cel puţin doi ani în grupa întâi de muncă, pot ieşi la pensie mai devreme.
Concret, cei care au lucrat doi ani în grupa întâi de muncă, se pot pensiona mai devreme cu un an, cei care au lucrat trei ani, pot ieşi la pensie cu un an şi jumătate mai devreme, cei care au patru ani lucraţi în grupa 1, pot ieşi la pensie cu doi ani mai devreme, iar cei care au 5 ani lucraţi în grupa specială pot deveni pensionari cu doi ani şi jumătate mai devreme.
Tot joi, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă. Potrivit acestei noi legi, angajatorii sunt obligaţi să nu-şi expună la niciun risc angajatele însărcinate şi pe cele care au devenit mame şi alăptează.
Preşedintele a promulgat şi legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, care obligă băncile să reeşaloneze datoriile clienţilor care nu mai pot plăti şi care intră, practic, în faliment personal.
Şeful statului a mai semnat decretele de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerţului şi a celei pentru modificarea Art. 18 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.