Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis va accepta interimarii de la cele trei ministere

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerile de miniştri interimari pe care i le-a înaintat deja, după ce şeful statului a respins remanierea în forma propusă de Executiv, care viza noi miniştri la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Filip Stan
24 apr. 2019, 09:43
Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis va accepta interimarii de la cele trei ministere

„Va accepta”, a afirmat Dăncilă, la Palatul Victoria, întrebată dacă are vreun răspuns din partea preşedintelui legat de propunerile de miniştri interimari.

Premierul a precizat că a discutat deja cu preşedintele Iohannis pe acest subiect, după ceremonia care a avut loc la Palatul Victoria de înmânare a nouă acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat cu impact semnificativ în economie.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate fi bună, nu te poți baza că respectă legislația sau cutumele. Noi am prezentat doamnei premier luni că avem majoritate în Parlament urmează să ia decizia.  Am luat decizia de a nu remania prin Parlament acum suntem cu interimari. Cătălin Rădulescu nu e în guvern i-am sugerat să se ocupe de campanie. Nu există termenul de  restructurare în Constituție E vorba de remaniere, care se face prin Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă a cedat şi propune miniştri interimari. Cine îi va înlocui pe miniştrii demisionari

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că PSD și ALDE au peste 30 de voturi în plus, față de cele necesare pentru a trece Guvernul și i-a dat asigurări Vioricăi Dăncilă că în cazul în care vine cu restructurarea Guvernului în Parlament, nu va fi absolut nicio problemă.

”Am auzit multe tâmpenii în ultimele zile. Tot spun unii, despre care credeam că se iau după specialiști, nu după specialiștii în datul cu părerea că nu mai avem majoritate și pică Guvern. La noi majoritatea este destul de clară. La orice vot în plen noi putem avea peste 30 de voturi în plus față de majoritatea necesară. În situația în care premierul vine în Parlament și spune că vrea să schimbe structura. În cazul în care Parlamentul spune că este de acord, atunci noul Guvern are o structură validă. Dacă Parlamentul va spune că nu este de acord cu restructurarea, atunci Guvernul rămâne în forma actuală, nu pică sub nicio formă Guvernul.

Am stabilit cu doamna prim-ministru să stabilească dumneaei: merge cu varianta remanierii sau vine în Parlament. Președintele a ieșit abia seara să ne spună că nu este de acord cu ținuta unora dintre cei propuși. Era târziu aseară să mai facem procedurile pentru votul de astăzi.

A rămas ca doamna prim-ministru să se gândească în perioada de Sărbători dacă vine în Parlament sau merge mai departe cu interimari. Dacă decide să vină cu restructurarea în Parlament, nu există niciun fel de problemă cu aprobarea acestei solicitări.”, a declarat Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, marți seară, propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD. Astfel, Ana Birchall a fost propusă ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...