„Trebuie să evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme care, sigur, teoretic sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate. Sigur, dacă numărul de bolnavi este prea mare, atunci pot fi luate măsuri. Față de lunile martie, aprilie, mai, s-au făcut progrese semnificative în procesul educațional în România. Managerii, profesorii, dar și elevii au învățat să folosească online-ul pentru a nu pierde din lecții”, a spus Klaus Iohannis.
Cu privire la stimulentul pentru cadrele didactice votat astăzi de Camera Deputaților, Klaus Iohannis a declarat că profesorii „evident că merită. Întrebarea care se pune este dacă în această etapă, momentan, se poate. Dar de meritat, merită sprijinit și personalul medical, dascălii. Aici este vorba de marile sisteme care țin societatea în funcțiune și care ne pregătesc pentru viitorul nostru. Dar dorința de a stimula activitatea lor este o parte și este dorința mea să facem aceste lucruri, însă putința se măsoară, din nefericire, și în bani, iar în situația unei contracții economice banii sunt mai puțini decât ne-am fi dorit”.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a validat cifrele publicate astăzi de Grupul de comunicare Strategică (GCS), afirmând că rata îmbolnăvirilor în București este 2,69 la mie. La rândul său, prefectul Bucureștiului a spus că măsura de închidere a școlilor nu va fi luată imediat după atingerea pragului de 3 la mie.