Klaus Iohannis cere sancţiuni care să menţină presiunea asupra Rusiei

Ministrul Luigi Di Maio, cu care preşedintele României a discutat la Cotroceni, a subliniat importanţa unităţii la nivel european referitor la acţiunile de sancţionare severă a Rusiei.
Filip Stan
15 mart. 2022, 06:08
Klaus Iohannis cere sancţiuni care să menţină presiunea asupra Rusiei

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni la Palatul Cotroceni, cu ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Italiei, Luigi Di Maio, aflat în vizită oficială la Bucureşti, despre faptul că România susţine adoptarea unor noi sancţiuni care să menţină o presiune ridicată asupra Federaţiei Ruse.

„Preşedintele Klaus Iohannis a salutat prezenţa la Bucureşti a ministrului Luigi Di Maio, în acest context internaţional dificil, ca expresie a relaţiilor strânse şi a Parteneriatului Strategic consolidat dintre România şi Italia. Relaţiile politico-diplomatice româno-italiene se situează la un nivel excelent, iar cele două ţări acţionează ca parteneri privilegiaţi, pe baza puternicelor legături istorice, culturale şi, de asemenea, prin legăturile profunde create de comunitatea românească din Italia şi cea italiană din România. Preşedintele României a exprimat susţinerea ţării noastre pentru adoptarea unor noi sancţiuni care să menţină o presiune ridicată asupra Federaţiei Ruse”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Zelenski: „Ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”
Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat eforturile României de a ajuta Ucraina prin centrul umanitar de la Suceava şi a salutat implicarea Italiei în operaţionalizarea acestui hub logistic. Preşedintele României a precizat, în context, că acest hub umanitar va fi utilizat şi pentru a sprijini Republica Moldova, confruntată cu un număr crescut de refugiaţi. Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat faptul că ministrul italian de externe se va deplasa în continuare la Chişinău, pentru a discuta cu autorităţile Republicii Moldova despre cele mai bune căi de cooperare pentru gestionarea numărului mare de refugiaţi ucraineni.

Preşedintele României a abordat şi subiectul securităţii energetice, inclusiv în contextul discuţiilor la nivel european, precizând că Uniunea Europeană trebuie să îşi diversifice sursele de aprovizionare, cu deschidere spre ţări ca Azerbaidjan, Qatar sau Egipt, şi să accelereze interconectările între statele membre şi dezvoltarea infrastructurii energetice. Preşedintele României a precizat că este importantă accelerarea investiţiilor în surse regenerabile şi în sectorul energiei nucleare civile, dar şi utilizarea gazului ca sursă de tranziţie, în vederea creşterii independenţei energetice la nivelul Uniunii, mai indică sursa menţionată.

Război în Ucraina. Un turn TV din vestul Ucrainei, doborât de ruşi. Nouă persoane au murit FOTO
Totodată, în planul relaţiilor economice bilaterale, preşedintele Klaus Iohannis a încurajat firmele italiene să investească în continuare în România.

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, a evidenţiat relaţiile solide existente între cele două ţări şi a apreciat modul în care România gestionează această situaţie dificilă, mulţumind ţării noastre pentru solidaritatea şi sprijinul arătate tuturor celor refugiaţi din calea conflictului militar din Ucraina.

Sursa menţionată mai arată că ministrul Luigi Di Maio a subliniat importanţa unităţii la nivel european referitor la acţiunile de sancţionare severă a Rusiei, dar şi de sprijin a Ucrainei, precum şi importanţa continuării eforturilor de a consolida proiectul european în diverse domenii, inclusiv în cel al energiei, pentru a asigura securitatea energetică a Uniunii Europene.

Ministrul de externe italian a exprimat întreaga disponibilitate a Italiei de a sprijini eforturile umanitare atât în Ucraina, cât şi ale statelor din vecinătatea Ucrainei, conchide sursa amintită.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...