Klaus Iohannis a făcut, în premieră dezvăluiri neaşteptate despre viaţa sa intimă într-o carte autobiografică, din care revista TABU a publicat un pasaj.
„Tot în timpul facultăţii am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până când ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la vreo 29. Am trecut de pragul de 25 de ani de când suntem căsătoriţi şi acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti, ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp. Acesta este un lucru pe care trebuie să vrei să‑l faci, însă multă lume nu-l face, nu se străduieşte. Şi atunci apare această rată fenomenal de mare de divorţuri. A fi îndrăgostit este o fază care trece, mai devreme sau mai târziu. Însă ca să rămâi lângă cineva trebuie să îţi doreşti să consolidezi familia şi să treci peste toate dificultăţile.
Prima Doamnă a României, MOMENT EMOŢIONANT la şcoala în care predă. Elevii i-au pregătit o surpriză
Să treci intenţionat, fiindcă să abandonezi este uşor. Abandonul este cel mai facil lucru, peste tot: şi la serviciu, şi în căsătorie, şi în politică. După ce am ajuns primar, am oficializat, de-a lungul anilor, numeroase căsătorii. Mulţi îşi imaginează că pentru un primar este deja un fapt divers să mai cunune încă un cuplu. Nu privesc şi nu am privit niciodată oficierea de căsătorii civile ca pe o rutină. Acum nu mai este o activitate atât de frecventă: două, trei, maxim cinci cununii într-o săptămână. Mai multe nu, fiindcă nu-mi permite agenda să mă implic mai mult în activitatea de stare civilă, însă de fiecare dată o fac cu plăcere.
Atât eu, cât şi soţia mea am ajuns, mai devreme sau mai târziu, să profesăm acolo unde ne-am dorit, şi anume în propriul liceu: eu ca profesor de fizică la Liceul „Brukenthal”, iar Carmen ca profesoară de engleză la liceul pe care l-a absolvit, „Gheorghe Lazăr”. După terminarea facultăţii, am predat o vreme la mai multe şcoli de pe lângă Sibiu; abia în 1989 am ajuns să predau la Brukenthal. La fel şi Carmen: a predat la început în diferite şcoli din judeţul Sibiu, apoi în Sibiu.”
„Vreau să-i mulţumesc soţiei mele, Carmen, care nu ştiu dacă a dorit neapărat să apară în această carte, care a suportat personajul public Klaus Iohannis, timp de 17 ani. M-a sprijinit sută la sută în tot ce am făcut în viaţa mea publică şi politică şi sunt foarte bucuros în afară să-i mulţumesc acum pentru aceste lucruri, să-i spun că şi în această etapă, care unii spun că va fi infernală, de campanie electorală prezidenţială, mă sprijină sută la sută”, a afirmat Klaus Iohannis la lansarea volumului autobiografic „Pas cu pas”.
Cu aceeași ocazie, Carmen Iohannis, soţia liderului PNL, le-a declarat jurnaliştilor că este optimistă şi că este convinsă că toţi cei care îl vor cunoaşte pe Klaus Iohannis îl vor iubi:
„Nu avem superstiţii, noi suntem oameni credincioşi, credem în Dumnezeu. Să rămână cum este şi sunt convinsă că oamenii care o să-l cunoască, o să-l iubească”, a declarat Carmen Iohannis, cea căreia i-a oferit primul autograf prezidenţiabilul ACL, potrivit TABU.